24 Eylül 2014 Çarşamba

ACILI EZME TURŞU

   Geçen hafta sonu mutfağımı kokutan, sirke dolu bir kış turşusu daha. Zaten kırmızı biberin sirkeyle bir araya gelmesi ile harika bir lezzet ortaya çıkıyor. Bir de acılı olduktan sonra, et yemeklerinin yanında çok iyi gidecektir. Acısı da biraz fazla ise belki kışın ısınmanızı da kolaylaştıracaktır.


MALZEMELER:
1 kg domates
100 gr süs biberi
3-4 adet kırmızı biber
1 baş sarımsak
1 çay bardağı sirke
1 çay bardağı zeytinyağı
Maydanoz
Tuz
YAPALIM:
  • Domatesin ve sarımsağın kabukları soyulur.
  • Biberlerin sapları kesilip yıkanır.
  • Kırmızı biberlerin çekirdekleri çıkarılır.
  • Hazırlanan malzemelerin hepsi blendırdan geçirilir.
  • Yağ, sirke ve tuz ayrı bir yerde karıştırılır, diğer malzemelerle bir araya getirilir.
  • İyice karıştırıldıktan sonra kavanozlara konur. Yaklaşık 3-4 hafta sonra tüketilebilir.

0 yorum:

Yorum Gönder

Special design for Hayatın Kıvamı by GeCe