11 Kasım 2014 Salı

PANKEK YAPIMININ PÜF NOKTALARI

    Hafta sonu yaklaşıyor. Siz de benim gibi hafta sonu kahvaltılarında özel bir şeyler yapmak istiyorsanız pankekler çok ideal bir seçenek oluyor. Pankekleri hazırladıktan sonra sunumlarını dilediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz. Ama çocukların en çok sevdikleri şey üzerine fındık kreması sürerek yemek. Biraz da farlı olsun diyorsanız muzla birlikte süsleyebilir, ya da üzerine elmalı sos da yapabilirsiniz. 


MALZEMELER:
1 su bardağı süt
1 su bardağı un
1 yumurta
1 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1/2 paket kabartma tozu
1/2 paket vanilya
1 fiske tuz
YAPALIM:
  • Malzemelerin tamamı mikserle veya elde çırpıcı ile pürüzsüz olacak şekilde karıştırılır.
  • Gelelim işin püf noktalarına: Bütün pankeklerinizin eşit büyüklükte olması için kendinize bir kepçe ölçüsü belirleyin.
  • Tavayı ısıtın ama ısıtırken sıvı yağ kullanmayın. Ben küçük bir omlet tavam var, onu kullanıyorum. Tavanın ortasına bir ölçü karışımdan dökün. Ben çorba kepçesinin yarısını döküyorum, yeterli geliyor. Dökerken aynı noktadan akıtarak yapın ve bir daha dokunmayın.

  • Ocağınızın altı çok harlı yanmasın. Keke hiç dokunmayın, bir süre sonra üzerinde baloncuklar oluşacak ve göz göz olacaktır, o zaman ters çevirin. 
  • Diğer tarafı da kızardığı zaman pankekinizin biri hazırdır.
  • Aynı işlemi tüm karışım bitene kadar tekrarlayın. 
  • Tabağa güzelce dizdiğiniz pankeklerin üzerine erimiş çikolata veya bal ya da meyveli soslar dökebileceğiniz gibi fındık kreması da sürerek hatta muzla birlikte de yiyebilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder

Special design for Hayatın Kıvamı by GeCe