10 Kasım 2014 Pazartesi

TAHİN SOSLU KARNABAHAR

    Günaydın... Bu haftaya sağlıklı bir giriş yapalım ki sağlıklı günlerimiz devam etsin. Öğünlerimizde mutlaka sebzeye yer vermemiz gerekiyor. Bugün için başlangıç sebzemiz karnabahar. karnabahar C. B1, B2, A vitaminleri içeriyor. Demir mineralleri, potasyum, kalsiyum barındırıyor. Zihinsel ve bedensel yorgunluğu gideriyor. Kabızlığa iyi geliyor ve kolesterolün düşmesinde faydası var. Ama nedense pişirirken biraz kokuyor. Bunun için de önceden yarım limon sıkılmış tuzlu suda bekletmeniz yeterli olacaktır.
     Yemeğimizin sosunda tahin de var. Eğer tahin tadını sevenlerdenseniz içine katılmış yoğurt ve cevizle de ne kadar yakıştığını göreceksiniz.


MALZEMELER:
2 çay bardağı yoğurt
1/2 çay bardağı tahin
1 diş sarımsak
1 çay bardağı ceviz içi
1/2 çay bardağı zeytinyağı
YAPALIM:
  • Karnabaharlar haşlanır, çiçeklerine ayrılır.
  • Üzerine tuz ve zeytinyağı gezdir.
  • Sos malzemelerini karıştır. Servis yaparken sosunu üzerine dökerek servis yap.

0 yorum:

Yorum Gönder

Special design for Hayatın Kıvamı by GeCe