3 Aralık 2014 Çarşamba

ISPANAKLI PİRİNÇ TOPLARI

   Ispanağı böyle çok seveceksiniz. Hem de çiğden konulduğu için vitamin kaybımız da yok. Ayrıca yağda kızarmıyor ve fırında pişiriliyor, yani kalorisi de az. Etlerin yanına da güzel yakışacağına inanıyorum. Hatta günlerinizde çeşit olarak bile kullanabilirsiniz bence. Sıcak sıcak servis ederseniz daha lezzetli olacaktır.

MALZEMELER:
1 su bardağı ıspanak
2 su bardağı haşlanmış pirinç
2 adet sosis
2 yumurta akı
Maydanoz
1 diş sarımsak
Taze soğan
Tuz
Karabiber
1 tatlı kaşığı sıvı yağ
SOS:
2 yumurta sarısı + 1 yumurta
1 çay bardağı un
1-2 su bardağı galeta unu
YAPALIM:

  • Pirinci haşlayıp suyunu çektirin. Ya da artmış olan pilavınızı kullanabilirsiniz.Ama malzemeleri bir arada tutması için sıcak olması gerekiyor.
  • Sosisleri küçük doğrayıp yağda kavurun.
  • Ispanakları yıkayıp küçük küçük doğrayın. 
  • Maydanozları doğrayıp sarımsakları rendeleyin.
  • Sıra geldi hepsini bir araya getirmeye. Hazırladığınız malzemeleri yumurta akı ile birlikte yoğurun. Sonra da yumurta büyüklüğünde toplar yapın.
  • Üç adet kase hazırlayın. Birine unu, diğerine kalan yumurta sarıları ile birlikte 1 yumurtayı çırpın. Son kaseye de galeta unu koyun.
  • Yaptığınız topları önce una sonra yumurtaya, en son da galeta ununa bulayıp yağlanmış tepsiye yerleştirin.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirin.

0 yorum:

Yorum Gönder

Special design for Hayatın Kıvamı by GeCe