24 Aralık 2014 Çarşamba

PATLICANLI KÖFTE RULOSU

Kışın güzel ve çekirdeksiz bir patlıcan bulunca bu tarifi deneyeyim dedim ve de pişman olmadım. Ben sarımsaklı yoğurdun daha yakışacağını düşünerek o şekilde servis ettim ama dilerseniz yalnızca domatesli sosla da servis edebilirsiniz. Yemeğin bir güzelliği daha var, derin dondurucuda saklanabilmesi. Malum artık bir kızımız üniversite okuduğu için kişi sayımız 3'e düştü. O yüzden evde çok fala yemek tüketilmiyor. Ben de 2 yufka ile hazırladığım bu yemeğin yarısını yufka ile sarıp kestikten sonra derin dondurucuya kaldırdım, elbet bir gün lazım olur. Biz çalışan anneler hazırda yemeğimizin olmasını pek severiz.


MALZEMELER:
3 adet patlıcan
2 adet yufka
300 gr kıyma
1 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı salça
Sıvı yağ
Tuz
Karabiber
Kimyon
YAPALIM:
  • Patlıcanlar enlemesine uzunca yarım cm kalınlığında dilimlenir ve iki taraflı kızartılarak kağıt havlu üzerine alınır.  
  • Ayrı bir yerde köfte hazırlanır. Soğan rendelenir, içine kıyma, baharatlar ve salça katılarak yoğurulur.
  • Yufkanın birisi tezgaha serilir. Patlıcanların yarısı yufkanın ortasına gelecek şekilde 3 sıra halinde dizilir.
  • Ortadaki patlıcan sırasının üzerine köftenin yarısı rulo yapılacak şekilde koyulur.
  • Yufkanın iki yan tarafı bir kere kıvrılarak dikdörtgen yapıldıktan sonra bir uçtan sarılmaya başlanır. Böylece patlıcanlar ile köfteler içinde kalacak şekilde geniş bir rulo oluşturulur. Rulonun uç kısmı yağ veya su ile yapıştırılarak açılmaması sağlanır.

  • Keskin bir bıçakla 3 cm veya 2 parmak genişliğinde kesilip yan yatırılarak yağlanmış tepsiye dizilir. 

  • Aynı şey ikinci yufka için de yapılır. 
  • Önceden ısıtılmış 170 derece fırında kızarana kadar pişirilir.
  • Sarımsaklı yoğurt konulmuş servis tabağına alınır, üzerine tereyağında pişirilmiş rendlenmiş domates sosu ve maydanozla servis edilir.

0 yorum:

Yorum Gönder

Special design for Hayatın Kıvamı by GeCe