27 Ocak 2015 Salı

SÜT REÇELLİ BROWNİE

Yoğun çikolata tadından hoşlanır mısınız? O zaman mutlaka Brownie seviyorsunuzdur. Tarifin aslı Cafe Fernando'dan gelme. Ama onun kullandığı miktarda bitter çikolata malzemesiyle ortaya çıkan Brownie bana biraz sert geldi. O yüzden çikolatayı azaltıp biraz da içine süt ilavesi ile daha yumuşak bir bitter tadı elde ettim. İsterseniz süt reçeli koymadan da yapabilirsiniz. Ben bu seferlik süt reçeli de koydum ve tadına doyulmaz hale geldi. Akşamüstü çayının yanında, tatlı krizini gidermek için birebir bir tarif olacak. Bu sefer fotoğraflar Ece'den. Sanırım bu fotoğraf işini benden daha iyi beceriyor...


MALZEMELER:
200 gr bitter çikolata
100 gr tereyağı
3 yumurta
1 su bardağı + 2 yemek kaşığı toz şeker
100 gr un
2 yemek kaşığı kakao
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1/2 çay bardağı süt
Süt reçeli
YAPALIM:
  • Çikolata ve tereyağı Ben Mari usulü ile eritilir. Yani kaynayan bir suyun üzerine, suya değmeyecek şekilde başka bir kap koyularak küçük parçalara ayrılmış çikolata ve tereyağı karıştırılarak eritilir. Kenara alınıp oda ısısına gelmesi sağlanır.
  • Başka bir kapta yumurta ve toz şeker beyazlaşıncaya kadar çırpılır. 
  • Yumurtalara erimiş çikolata ve tereyağı eklenir. Düşük devirde çırpılır.
  • Süt eklenip biraz daha çırpılır.
  • Un, kabartma tozu ve kakao elenerek eklenir ve spatula ile karıştırılır.
  • 20 cm.lik kare bir kalıp yağlanır, pişirme kağıdı konur. Çırpılan kek içine dökülür.
  • Süt reçelinden birer tatlı kaşığı aralıklı olarak konur ve üzerine bastırılarak kekin içine batması sağlanır.
  • Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 25 dakika kadar pişirilir. Soğuduktan sonra kalıptan çıkarılıp dilimlenir.

  • Dilerseniz hiç süt reçeli katmadan da sade olarak pişirebilirsiniz. Bol çikolatalı olduğundan üzerinde bir kabuk tabakası olması gayet normaldir, merak etmeyin.

1 yorum:

  1. Kakaolu kekler her zaman favorimdir.Ellerinize sağlık
    Sevgiler

    YanıtlaSil

Special design for Hayatın Kıvamı by GeCe