25 Şubat 2015 Çarşamba

SEBZELİ BİFTEK

Hep sebze olmaz değil mi? Biraz da et yemeği yapalım. Yanına da salata, bir de pilav. İşte bugün akşam mönünüz hazır. Daha ne istiyorsunuz. Size sadece akşam eve giderken malzemeleri almak kalıyor.
Yeni bir haftanın daha sonuna geliyoruz. Bu hafta yine bir butik pastam var. Şimdilik bu yemeklerle idare edin. Hafta sonu dönünce yeni pasta tarifimi vereceğim.
MALZEMELER:
500 gr biftek
Sıvı yağ
Tuz
Karabiber
Kimyon
Kekik
Muskat
1 adet kırmızı soğan
2 adet kırmızı biber
2 adet yeşil biber
1 çay bardağı haşlanmış bezelye
200 gr mantar
YAPALIM:
  • Soğanları ve biberleri jülyen doğrayın. Kızdırılmış sıvı yağda kızartın. 
  • Bezelye ve mantarları da ekleyin. Sebzeler pişince tuz ve karabiber ekleyin.
  • Tercihen bir gün önceden terbiyelenmiş bifteklerinizi baharatladıktan sonra kızgın sıvı yağda kızartın. 
  • Servis tabağına bifteği alın, üzerine sebzelerden bir miktar koyup üzerine bir dilim daha biftek koyarak servis edin. Afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder

Special design for Hayatın Kıvamı by GeCe