18 Mart 2015 Çarşamba

KURU BAKLAVA ( GÖRÜMCE TATLISI)

   Geçen hafta sonunda bir arkadaşımızda yemiştik bu tatlıyı, çok beğenince de nasıl yaptığını anlatmıştı. Ama şu el kararı, göz kararı tariflerle. O yüzden deneyerek asıl tarifi oluşturdum. 

   Çoğu yerde ismi kuru baklava olarak geçerken arkadaşımız görümce tatlısı olarak biliyordu. Neden bu isim verilmiş anlamadık. Tahini sevmeseniz bile içinde olduğunu anlayamayacağınız bir tatlı. Yapımı da kolay olunca sanırım beğeni alacaktır. Dilerseniz pudra şekeri ile süsleyebilir, ya da sade olarak sunabilirsiniz.


MALZEMELER:
15 adet baklava yufkası
100 gr tereyağı
1 su bardağı tahin
1 su bardağı ceviz
1 su  bardağı toz şeker
YAPALIM:
  • Tereyağını eritin. Baklava yufkasını serin, fırça yardımı ile erimiş tereyağını sürün. 2. yufkayı serin, yine yağ sürün. 
  • 3. yufkayı üzerine serin. Üzerine tahini sürün. 3-4 yemek kaşığı toz şeker serpin. Dövülmüş ceviz serpin. Rulo yapın. Baklava gibi verevine kesin.
  • Kestiğiniz parçaları pişirme kağıdı serilmiş tepsiye yerleştirin. Diğer yufkaları da aynı şekilde sarın, kesin ve tepsiye yerleştirin. 
  • 170 dree öncede ısıtılmış fırında 15-20 dakika, üzeri kızarana kadar pişirin. İşte tatlınız hazır.Dilerseniz servis ederken üzerine pudra şekeri de serpebilirsiniz. 

1 yorum:

  1. Tahin ve ceviz sevdiğim ikili bu tarifte buluşmuş :) Ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil

Special design for Hayatın Kıvamı by GeCe