29 Nisan 2015 Çarşamba

ISPANAKLI KİŞ

   Bir nevi ıspanaktan tart yapıyoruz bugün. Ispanak yapmak istemezseniz başka sebzeler de kullanabilirsiniz. Hamuru oldukça lezzetli, tek başına bile yenebilir. Biz artık son kalan ıspanakları değerlendiriyoruz. Belki de çocukların çoğu bu durumdan memnundur, artık taze ıspanak bulamayacağız ve onlara ıspanak yedirmeye uğraşmayacağız. 


MALZEMELER:
2 yumurta
100 gr margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
1/2 paket kabartma tozu
3.5-4 su bardağı un
Tuz
İçi:
300 gr ıspanak
1 adet kuru soğan
1 diş sarımsak
4-5 adet mantar
1/2 kutu krema
Tuz
Karabiber
YAPALIM:
  • Yumurta, sıvı yağ ve yoğurdu karıştıralım.
  • Unun içine yumuşak margarin ve diğer malzemeleri koyup yoğuralım. Hamuru bir kenarda bekletelim.
  • Ispanakları yıkayıp doğrayalım.
  • Tavaya sıvı yağı koyup yemeklik doğranmış soğanları ve sarımsağı pembeleştirelim. Sonra ıspanakları ekleyip kavurmaya devam edelim. 
  • Ardın da mantarları koyalım. Tuz ve karabiber ektikten sonra kremayı da koyup biraz pişirdikten sonra ocaktan alalım. 
  • Hamuru fırın kabımızdan biraz daha büyük açıp, yağlanmış kalıba yerleştirelim. Kenarındaki fazlalalıkları da yükselti yapmak için kullanalım. Ortaya ıspanaklı harcı yerleştirelim. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 20-30 dakika pişirelim. Dilerseniz fırına koyduktan 10 dakika sonra üzerine kaşar peyniri de serpebilirsiniz. 


0 yorum:

Yorum Gönder

Special design for Hayatın Kıvamı by GeCe