7 Mayıs 2015 Perşembe

FINDIK EZMELİ KREMA

 MALZEMELER:
4 yumurta sarısı
500 ml süt
4 yemek kaşığı un
5 yemek kaşığı toz şeker
1 paket vanilya
150 gr. margarin
3 yemek kaşığı dolusu fındık ezmesi
YAPALIM:
  • Tencereye sütten bir fincan ayrılarak vanilya ve toz şekerin yarısı konularak kaynatılır ve ocağın altı kapatılır.
  • Kalan şekerle yumurta sarıları çırpılır. Bu karışıma 4 tepeleme yemek kaşığı un katılarak çırpılmaya devam edilir. Kalan süt konularak kıvamı biraz açılır.
  • Yumurta sarılarının içine kaynamış sütten azar azar konularak biraz alıştırılır. Sonra yumurta sarıları karışımı yavaşça sütün içine katılırken karıştırılır.
  • Tencere yeniden ocağa konularak kaynatılır ve koyulaştırılır. Bir tepsi yıkanıp suyu süzülür, çabuk soğuması için tepsiye dökülüp yayılır ve üzeri streç filme kapatılıp kabuk bağlaması engellenir. Ilındıktan sonra buzdolabına konur.
  • Pandispanyaya sürmeden önce oda ısısında yumuşamış olan margarin ile fındık ezmesi çırpılır ve buna buzdolabında soğumuş olan krema katılarak pürüzsüz olana kadar çırpılmaya devam edilir. Böylece ara kreması hazırdır.

0 yorum:

Yorum Gönder

Special design for Hayatın Kıvamı by GeCe