17 Haziran 2015 Çarşamba

DANKEKLİ ÇİLEKLİ PASTA

   Deniz'in kardeşi oldu ve anne ile bebek eve çıkar çıkmaz misafir için hazırlıklara başladık. Hızlı ve kolay bir pasta yaptık. Haydi çabuk olun, çileğin zamanı geçecek.

MALZEMELER:
2 paket çilekli dankek rulo
5 su bardağı süt
2 tepeleme yemek kaşığı un
3 tepeleme yemek kaşığı nişasta
1 yumurta
6 yemek kaşığı toz şeker
1/2 kutu krema
1 paket vanilya
2 paket orman meyveli sos
YAPALIM:

  • Un, nişasta, yumurta ve toz şekeri tencereye alın, üzerine yavaş yavaş süt ilave ederek çırpıcı ile karıştırın. Pürüzsüz kıvama gelince ocağınızı yakın ve yine karıştırarak pişirin.
  • Muhallebisi kaynamaya başlayınca ocağı kısıp 1-2 dakika daha kaynatın ve daha sonra ılınması için ocaktan alın. 
  • Ilınan muhallebiye krema ve vanilya koyarak çırpın.
  • Pastayı dökeceğiniz kalıbı streç filmle kaplayın. Üzerine muhallebinin yarısını dökün. Yaklaşık 1 parmak genişliğinde kestiğiniz dankek ruloları üzerine yerleştirin. Kalıbın kenarlarını yarıya kestiğiniz çileklerle kaplayın. Kalan muhallebiyi de üzerine döküp yine ruloları yerleştirin.
  • Bir gece ya da 4-5 saat buzdolabında bekletin. Daha sonra servis yapacağınız tabağa, streç filmin yardımı ile ters çevirerek çıkarın.
  • 2 paket meyveli sosa 2 yemek kaşığı nişasta koyduktan sonra üzerindeki tarife göre pişirin. Pastanın üzerine dökerek ve yine çileklerle süsledikten sonra 1 saat kadar daha dolapta bekletin ve daha sonra servis edin.

  • Ben bu miktarlarla büyük kare borcama yaptım. Siz isterseniz malzemeyi yarıya indirip baton kek kalıbına da yapabilirsiniz. 

0 yorum:

Yorum Gönder

Special design for Hayatın Kıvamı by GeCe