19 Haziran 2015 Cuma

DERE OTLU MAHLEPLİ POĞAÇA

   Bir taraftan iftar hazırlıkları bir taraftan sahurda ne yiyeceğiz diye düşünüyoruz. Ramazan'da evin hanımları olarak işimiz hiç de kolay değil. Bir o kadar da zevkli bence. 17-18 saat aç kalacağımızı hesaplayınca epey gözüm korkmuştu ama dün tuttuğumuz oruçla hiç de zor olmadığını gördüm. Benim için tahminimden çok daha rahat geçen bir gün oldu. Bugün de iftara 5 saatin kaldığı şu anlarda açlık hissetmiyorum, susuzluk derseniz biraz var, o da abartılı değil. Allah sabrını veriyor sanırım. Yalnızca birkaç saat sonra bir ağırlık çöküyor, o kadar. İnşallah bu Ramazan da başladığı gibi hayırlısı ile, kolaylıkla biter...


MALZEMELER:
125 gr margarin
1/2 çay bardağı sıvı yağ
3 yemek kaşığı yoğurt
1 paket karbonat
1 tatlı kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı mahlep
1 çay kaşığı tuz
1 yumurta
Aldığı kadar un
100 gr beyaz peynir
1 tutam dere otu
Çörek otu
YAPALIM:
  • Yumuşak margarin, sıvı yağ, yumurtanın akı, yoğurt bir kaba alınır.
  • Sirke konur, unla karıştırılmış karbonat ve tuz eklenir. Un ilave edilmeye devam edilerek yoğurulur. Ufalanmış peynir ve ince doğranmış dere otu eklenir.
  • Ele yapışmayan bir hamur elde edince üzeri örtülerek dinlendirilir.
  • Dinlenen hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparılarak yuvarlanır. Pişirme kağıdı serilmiş tepsiye aralıklı olarak yerleştirilir.
  • Kalan yumurta sarısına 1 yemek kaşığı kadar krema eklenip karıştırıldıktan sonra poğaçaların üzerine fırça yardımı ile sürülür. Üzerine çörek otu serpilir.
  • Isıtılmış 170 derece fırında 25-30 dakika pişirilir.

0 yorum:

Yorum Gönder

Special design for Hayatın Kıvamı by GeCe