8 Haziran 2015 Pazartesi

KOLAY ÇİLEKLİ PASTA

İşte evdeki malzemelerle kolayca yapabileceğiniz bir pasta. Bazen insanın canı bir şeyler yapmak ister ama fazla da uğraşmaya niyeti yoktur. Ya da vaktiniz yoktur. İşte o zamanlarda şip şak yapabileceğiniz bir pasta bu. Görüntüsünün de albenisi var. Daha ne olsun...


MALZEMELER:
Kedi dili bisküvi
5 su bardağı süt
1 yumurta
3 tepeleme yemek kaşığı un
2 tepeleme yemek kaşığı nişasta
6 yemek kaşığı toz şeker
1 paket vanilin
1/2 kutu krema
1/2 paket çikolata sosu
Süslemek için çilek
YAPALIM:
  • Un, nişasta, toz şeker ve yumurta bir tencerenin içine alınır.
  • Üzerine yavaş yavaş süt ilave edilirken çırpıcı ile karıştırılarak topaklanmaması sağlanır.
  • Tencere ocağa konularak karıştırılmaya devam edilerek pişirilir.
  • Kaynadıktan sonra ocaktan alınır ve biraz ılınması beklenir. Ilınan karışıma vanilin ve krema eklenir.
  • Dikdörtgen kalıbın içi streç filmle kaplanır. Çıkarması kolay olsun diye kenarlardan biraz uzun bırakılır.
  • Kremadan tabana bir miktar yayılır. Üzerine sütle ıslatılmış kedi dili bisküviler konur. Ben süte bir miktar kahve de ekledim ki hafif bir kahve aroması olsun diye. Kenarlara ikiye bölünmüş çilekler yerleştirilir. 
  • Ortaya kremalı karışımdan dökülür. Kremalı karışımın çileklerin arasına girmesi sağlanır, böylece kalıptan çıkarılırken çilekler düşmez. Onun üzerine yine ıslatılmış kedi dili bisküviler yerleştirilir.  Biraz üzerine bastırılıp kremaya yapışması sağlanır. Bu şekilde buzdolabına kaldırılır.
  • 4-5 saat, ya da bir gece bekledikten sonra dikdörtgen bir tabağa, uzun bırakılmış streç film yardımı ile çekilerek ters çevrilmek suretiyle çıkarılır. 
  • Çikolata sosu üzerindeki tarife göre hazırlanır. Bunun yerine hazır çikolata sosları da kullanılabilir. Pastanın üzeri çikolata sosu ile süslendikten sonra çilekler de yerleştirilir. Bir saat kadar daha buzdolabında bekletildikten sonra servis edilebilir.


0 yorum:

Yorum Gönder

Special design for Hayatın Kıvamı by GeCe