24 Haziran 2015 Çarşamba

PATLICANLI KÖFTE

   Bu ay yemek tariflerimiz daha ağırlıklı olacak. Etin her türlüsünü pişireceğiz. Benim gibi patlıcana bayılıyorsanız onu köfteli deneyin. Zaten kızarmış patlıcan yemeğe yeterince lezzet katıyor. Gerçi Ramazan'da yağlı bir yemek biraz ağır oluyor ama salata ile hafifletebilirsiniz sanırım.


MALZEMELER:
3 adet patlıcan
10 gr kıyma
1 adet kuru soğan
1 tutam maydanoz
Galeta unu
2 adet domates
1 diş sarımsak
1 yemek kaşığı salça
2-3 adet patates
Tuz
Karabiber
Kimyon
YAPALIM:

  • Patlıcanları uzun olanlarından seçin. Birkaç saat öncesinden alacalı doğrayıp uzunlamasına ve biraz kalınca doğrayıp tuzlu suda bekletin.
  • Bu arada köfteyi hazırlayın. Soğanı rendeleyin, maydanozu ince doğrayın. Kıyma ve baharatlarla karıştırıp yeteri kadar galeta unu ile yoğurun. 
  • Patlıcanların suyunu sıkıp kızgın yağda önlü arkalı kızartın. 
  • Köfteden yoğurduğunuz parçaları yuvarlayıp patlıcanın bir kenarına koyun ve sarın. Açılmaması için ucunu alta getirip ısıya dayanıklı cam kaba dizin. Köfteleriniz artarsa yuvarlayıp aralara koyabilirsiniz.
  • Patatesleri soyup çok kalın olmayan dilimler halinde aralarına koyun.
  • Kaynamış 1.5 su bardağı kadar suyu koyduktan sonra kabın üzerini alüminyum folyo ile kapatıp 200 derece fırında yarım saat kadar pişirin. Sonra üzerini açıp 20 dakika kadar daha pişirmeye devam edin. 
  • Bu arada sosunu hazırlayın. Tereyağı ile sıvı yağ kızdırdığınız tavaya ezilmiş ya da ince doğranmış sarımsakları biraz pişirin. Sonra rendelenmiş domatesleri ilave edin. Suyunu çekmeye yakın salça, tuz, karabiber ve kekik koyun. Salça eriyince sosunuz hazırdır.
  • Fırından çıkmış patlıcanlı köfteleri servis tabağına alıp üzerine biraz sos gezdirin ve afiyetle yiyin.

1 yorum:

Special design for Hayatın Kıvamı by GeCe