10 Haziran 2015 Çarşamba

PROFİTEROLLÜ ÇİÇEK PASTA

   Profiterolü bir de böyle deneyin derim. Yalnız yapacağınız kişi sayısının az olması gerekiyor. Çok lezzetli olduğundan bir dilimden fazla yiyen olursa yetmeyebilir. Dilim sayısı da yaklaşık 12 civarında oluyor. Artık buna göre ayarlama yaparsınız. Benim misafir sayımın az olduğu bir güne denk geldiği için rahatlıkla yaptım. Bir de şöyle düşünün, az kişilik bir gruba büyük bir pasta yapıp ertesi güne kalacağına böyle kararında bir pasta yapıp hepsinin bitmesi daha güzel. Bayatlamamış olur.
   Profiterol yapmaktan korkuyorsanız bu tarifi satırı satırına uygulayın yeter. Hiç de zor olmadığını göreceksiniz. Haydi kolay gelsin.


MALZEMELER:

½  Su bardağı su
½ Su  Bardağı süt
2 adet kesme şeker
1 tutam tuz
100 gr. Margarin
4 kaşık tepeleme un
2-5 yumurta

YAPALIM:
  • Su , süt, kesme şeker, tuz ve parçalara bölünmüş margarini koyup  ocağımızın altını yakıyoruz. Margarini daha çabuk erimesi için parçalıyoruz.
  • Karıştırarak malzemeyi eritiyoruz. Hepsi eriyince 4 yemek kaşığı tepeleme unu ilave ediyoruz. Un mutlaka tepeleme olacak !
  • Ocağın altını en kısık ayara getiriyor ve karıştırmaya başlıyoruz. Aynı un helvası kavurur gibi 10 dakika pişiriyoruz.
  • 10 dakikanın sonunda ocağın altını kapatıyor ve hamurumuzu soğumaya bırakıyoruz.
  • Hamur parmağımızı yakmayacak kadar soğuduğunda yumurtaları tek tek kırmaya başlıyoruz. Her yumurtayı kırdıktan sonra elle yoğurarak hamura yediriyoruz.
  • Her yumurtadan sonra kıvam kontrolü yapmamız gerekiyor. Çünkü hamur 2 ila 5 yumurta alabiliyor. Yumurtanın taze-bayat, küçük-büyük olmasına göre değişiyor. Parmağımız hamurdan mozaik gibi uzayarak kalkıyorsa kıvamı olmuş demektir. O zaman yumurta kırmaya son veriyoruz. Benim hamurum 3 yumurta ile oldu.
  • Hemen fırınımızı 200 dereceye ısıtıyoruz.
  • Hamuru bir krema torbasına dolduruyoruz. Yuvarlak şekilleri birbirine değecek ve yuvarlak oluşturacak şekilde sıkıyoruz.

  • Isınmış fırına koyup 15-20 dakika, kahverengileşinceye kadar pişiriyoruz. Kahverengileşince fırını kapatıp soğuyana kadar içinde tutuyoruz. 
  • Sonra fırından çıkarıp çiçek şeklindeki bu pastayı ortadan ikiye kesiyoruz ve önceden yapıp soğuttuğumuz vanilyalı pasta kremasını her bir çiçeğin içine sıkıyoruz. Kestiğimiz üst tabakayı yine aynı şekilde üzerine kapatıyoruz.
  • İçleri krema ile dolmuş profiterollerin üzerine çikolata sosu döküyor üzerini çileklerle süslüyor ve buzdolabına kaldırıyoruz. Şimdi aklıma bir fikir daha geldi: Kremanın üzerine de çilekler koyduktan sonra üzerini kapatabiliriz.
  • Bir gece buzdolabında beklerse harika bir pasta olacaktır. Bu arada dikkat! Buzdolabındayken üzerini streç filmle kapatın ya da kapaklı bir kabın içine koyun ki çikolata sosu kurumasın...
  • Afiyet olsun...  

0 yorum:

Yorum Gönder

Special design for Hayatın Kıvamı by GeCe