13 Temmuz 2015 Pazartesi

KROKANLI SÜTLÜ TATLI

  Ramazanda tercihimiz çoğunlukla sütlü tatlılardan yana. Ama bu sefer tatlımız krokanlı. Görüntüsü de tadı da pek güzel.


MALZEMELER:
4 su bardağı süt
2 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı un
5 yemek kaşığı toz şeker
1/2 kutu krema
1 paket vanilya
KROKAN İÇİN:
1 fincan susam
2 fincan toz şeker
2 fincan tuzsuz fıstık
YAPALIM:
  • Un, nişasta ve toz şeker tencereye konur.
  • Üzerine süt ilave edilir. Çırpıcı ile karıştırılarak pişirilir.
  • Kaynayınca ocaktan alınır, 3-5 dakika bekletilip krema eklenir ve çırpıldıktan sonra servis kaplarına paylaştırılır.
  • Krokanı için Şeker, susam ve fıstık tavaya konur. Şeker karamelize olurken susam ve fıstık da kavrulmuş olur. Yanmaması için dikkat edilmelidir. 
  • Şeker karamelize olunca malzemenin tamamı yağlı kağıt üzerine ince bir tabaka halinde dökülür ve soğumaya bırakılır. 
  • Soğuduktan sonra elle istenen büyüklükte kırılan krokanlar ile muhallebilerin üzeri süslenir ve streç filmle kapatılarak buzdolabına kaldırılır. 3-4 saat sonra servise hazırdır. 

0 yorum:

Yorum Gönder

Special design for Hayatın Kıvamı by GeCe