4 Ağustos 2015 Salı

PARIS BREST

  Ekler pastayı bir kez de böyle deneyin. Aslında her şey aynı, bir tek sunu farklı. Üzerinde fazladan çikolata sosu yok ama file bademler var. Bu malzemeden 9-10 tane çıkıyor. Misafirinize göre miktarı ayarlayın. Akşamları soğuk bir şeylerin yanına iyi gider diye düşünüyorum. Havalar çok sıcak ama tatlısız da ek olmuyor. Tatlı kriziniz için deneyin derim.


MALZEMELER:

½  Su bardağı su
½ Su  Bardağı süt
2 adet kesme şeker
1 tutam tuz
100 gr. margarin
4 yemek kaşığı tepeleme un
2-4 yumurta
KREMA:
3 su bardağı süt
3 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
1 yumurta
4 yemek kaşığı toz şeker
30 gr beyaz çikolata
50 gr margarin
1 paket vanilya

YAPALIM:
  • Su , süt, kesme şeker, tuz ve parçalara bölünmüş margarini koyup  ocağımızın altını yakıyoruz. Margarini daha çabuk erimesi için parçalıyoruz.
  • Karıştırarak malzemeyi eritiyoruz. Hepsi eriyince 4 yemek kaşığı tepeleme unu ilave ediyoruz. Un mutlaka tepeleme olacak !
  • Ocağın altını en kısık ayara getiriyor ve karıştırmaya başlıyoruz. Aynı un helvası kavurur gibi 10 dakika pişiriyoruz.
  • 10 dakikanın sonunda ocağın altını kapatıyor ve hamurumuzu soğumaya bırakıyoruz.
  • Hamur parmağımızı yakmayacak kadar soğuduğunda yumurtaları teker teker kırmaya başlıyoruz. Her yumurtayı kırdıktan sonra elle yoğurarak hamura yediriyoruz.
  • Her yumurtadan sonra kıvam kontrolü yapmamız gerekiyor. Çünkü hamur 2 ila 4 yumurta alabiliyor. Yumurtanın taze-bayat, küçük-büyük olmasına göre değişiyor. Parmağımız hamurdan mozaik gibi uzayarak kalkıyorsa kıvamı olmuş demektir. O zaman yumurta kırmaya son veriyoruz. Benim hamurum 3 yumurta ile oldu.
  • Hamuru krema torbasına koyarak halka şeklinde yağlı kağıt serilmiş tepsiye aralıklı olarak sıkıyoruz. Tırtıklı uç seçerseniz pişince daha güzel görünüyor.

  • Üzerine file badem koyduktan sonra önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında kızarana kadar pişiriyoruz. Piştikten sonra 5-10 dakika daha kapattığımız fırında bekletiyoruz. Daha sonra çıkarıp soğumaya bırakıyoruz.
  • Kreması için un, şeker, yumurtayı çırpıp sütü ekliyoruz. Karıştırarak pişiriyoruz. Kaynadaktan sonra 5 dakika daha koyulaşması için bekliyoruz ve sonra ocaktan alıp ılınmaya bırakıyoruz.Bu arada içine beyaz çikolatayı parçalayıp koyuyor ve erimesini sağlıyoruz. Sonra da margarini ve vanilyayı ekliyoruz. 
  • Soğuduktan sonra krema torbası yardımı ile ortadan ikiye kestiğimiz ekler hamurlarının içine sıkıp üzerini kapatıyoruz ve buzdolabına kaldırıyoruz. 3-4 saat sonra pastanız servise hazırdır.

0 yorum:

Yorum Gönder

Special design for Hayatın Kıvamı by GeCe