5 Ağustos 2015 Çarşamba

PATLICAN ÇIĞIRTMA

  Tam bu sıcaklara göre, yazlık bir sebze yemeği. Oldukça da çabuk pişiyor. Biraz yemeğe, biraz da kızartmaya benziyor. Benim gibi patlıcan severler için ideal bir yemek. Hatta soğuyunca daha güzel yenecektir. Tarif Cahide Jibek'ten alınma. Harika lezzet için teşekkürler.


MALZEMELER:
3-4 adet patlıcan
7-8 adet sivri biber
3 adet domates
4-5 diş sarımsak
Tuz
Karabiber
Sıvı yağ
YAPALIM:

  • Patlıcanları alacalı soyun, tuzlu suda bir süre bekletin. Sonra yıkayıp kurulayın. Verevine derin çizikler atın ama patlıcanın bütünlüğünü bozmayın.
  • Biberlerin tohumlarını temizleyip 2-3 parçaya bölün.
  • Karnıyarık tenceresinde sıvı yağı kızdırın. İçine patlıcanları ve arasına da biberleri yerleştirin ve tencerenin kapağını kapatın. Patlıcan ve biberlerin her tarafını kızartın.
  • Patlıcanlar kızarınca soyulmuş sarımsakları ve küp doğranmış domatesleri aralarına koyun ve yine kapağını kapatıp, ocağı kısıp pişmeye bırakın. Üzerine tuzu ve karabiberi serpmeyi unutmayın. Suyunu çabuk çekeceği için arada bir kontrol edin. Suyunu çekince sebzeler d pişmiş olacaktır. Rahatlıkla servis edebilirsiniz.

1 yorum:

Special design for Hayatın Kıvamı by GeCe