1 Ekim 2015 Perşembe

BİSCOTTİ

   Hep adını duyardım ama ilk defa denemiş oldum. İçindeki badem ve damla çikolatası ile bir de tereyağı eklenince çok güzel bir lezzeti oldu. Hem de oldukça uzun süre, bir hafta kadar dayanıyor.


   Şeklini dilerseniz daha değişik olarak da yapabilirsiniz. Ya da biraz daha küçük yapıp tek lokmalık dilimler kesebilirsiniz. O zaman sehpanın üzerinde durur ve canınız kahve ya da çay çektiğinde yanına atıştırmalık olarak olarak yersiniz.


MALZEMELER:
100 gr tereyağı
1 su bardağı toz şeker
2 yumurta
2-3 su bardağı un
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilya
Bir tutam tuz
1 su bardağı badem
1 su bardağı damla çikolata
YAPALIM:
  • Oda ısısında yumuşamış olan tereyağı çırpılır, içine toz şeker ilave edilerek çırpılmaya devam edilir.
  • Yumurtalar teker teker eklenerek çırpılır.
  • Un, kabartma tozu ve vanilya karıştırılır. Bir tutam da tuz konur. Kuru malzemeler konduktan sonra çırpılmaz.
  • Son olarak badem ve damla çikolata eklenir. 
  • Tepsiye pişirme kağıdı serilir. Hazırlanan hamur 5 cm eninde 30 cm kadar boyunda olmak üzere uzun şekil verilir. Tepsiye gerekirse verevine yerleştirilir.

  • Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 20-25 dakika kadar pişirilir. 
  • Sonra fırından alınıp bir cm.lik dilimler halinde kesilir ve fırın ısısı 150 dereceye düşürülüp 15-20 dakika kadar daha kurutulur. Artık servise hazırdır.

0 yorum:

Yorum Gönder

Special design for Hayatın Kıvamı by GeCe