1 Ekim 2015 Perşembe

DANKEKLİ VİŞNELİ PASTA

   Fırınsız günlere ve fırında pişirilmeyen tariflere devam ediyoruz. Çabuk ve kolay tatlı isteyenler için ideal bir tarif.


MALZEMELER:
2 paket dankek çikolatalı rulo pasta
6 su bardağı süt
4 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
7-8 yemek kaşığı toz şeker
1 yumurta
1 paket vanilya
Vişne Sosu İçin:
1 vişne kompostosu
2 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı toz şeker
YAPALIM:
  • Un, nişasta, toz şeker ve yumurta karıştırma kabına alınır. Yavaş yavaş süt ilavesi ile çırpıcı yardımı ile karıştırılır. Ocağa alınıp kaynatılır.
  • Kaynayan ve muhallebi kıvamına gelmiş olan karışım ocaktan alınıp vanilya koyulup karıştırılır.
  • Dankekler birer cm kalınlığında kesilir. Kelepçeli bir kabın altına yan yana yerleştirilir.Yanlarına da birer dilim konduktan sonra ortasına hazırlanan muhallebi dökülür. 
  • Muhallebi soğuyana kadar vişneli sosu yapılır. Bir kavanoz dolusu kompostonun suyu süzülüp taneleri ayrılır.
  • Tencereye nişasta ve toz şeker konduktan sonra vişne suyu azar azar eklenerek yine çırpıcı ile karıştırılır. Koyulan vişne suyu 2 su bardağı olmalıdır. 1-2 parmak kadar eksiklik varsa da su ile tamamlanır. Yine karıştırılarak pişirilir.
  • Kaynadıktan sonra ocaktan alınır.
  • Önce muhallebinin üzerine süzülen vişneler bolca yerleştirilir. Sonra üzerine vişne sosu dökülür ve soğuması için buzdolabına kaldırılır.
  • 4-5 saat sonra kalıptan çıkarılarak dilimlenebilir.

0 yorum:

Yorum Gönder

Special design for Hayatın Kıvamı by GeCe