20 Kasım 2015 Cuma

2015 GÜNLERİN AÇILIŞI

   Takip edenler bilirler,sezonun açılış günleri hep Vildan'dadır. Vildan'ın sofaları da turşusuz olmaz. Yine gelenek bozulmadı ve biz Vildan'daydık, sofrada yine bolca turşu vardı.

Vildan'ın bir klasiği de tuzluların tatlılardan fazla olmasıdır. Kendisi tatlıyı pek sevmediği için bizim de fazla tatlı yememizi istemez.

    Kastamonu'da siyez bulguru Vildan'dan sorulur. Siyez bulgurunun her çeşidini üretir oldular artık. Biz de normal bulgur yerine hep siyez tüketiyoruz. O gün siyez unundan yapılma ekmeği ilk kez tattık. Ben bu yazıyı yazmayı epey ihmal ettiğim için siyez ekmeği tarifim bile daha önce yayınlandı. Hatta bu günden sonra 3-4 kez ekmek denemelerim oldu ve sonunda en güzel tarifi bulup paylaştım bile. Ama o gün sıcak sıcak daha yeni yapılmış siyez ekmeğinin tadı hala damağımızda...

Ekmekle birlikte yediğimiz domates sosları harikaydı.

Böreklerin güzelliğine bakın.

Bir gün klasiği olarak yaprak sarması...


Bu da farklı bir börek...

Rus salatası...
Kuru biber dolması...


Tatlı da tam ortaya bütün azameti ile oturmuş. Tepsiden çıkarırken şekli bozulsa da tadı güzel...


Aslında bir tatlı daha vardı ama nedense  fotoğrafını bulamadım...

0 yorum:

Yorum Gönder

Special design for Hayatın Kıvamı by GeCe