12 Kasım 2015 Perşembe

FINDIKLI KURABİYE

   Bu kurabiyeleri bir arkadaşımızın açtığı cafede yemiştik. Atıştırmalık olarak masalara konmuştu. O günden sonra kaç kez denediğimi hatırlamıyorum. Un kurabiyesi tariflerini uyarlamaya çalıştım, olmadı. Yayılmasın diye yumurta kattım, olmadı. Her seferinde fındığın etrafında durmadı ve yayılıp kaldı. Artık pes etmiştim ki Gülnur'a rastladım tesadüfen ve tabii ki hemen tarifi sordum. Çok da basitmiş oysa ki. Öyle merak ediyordum ki o gün börek yaparken az miktarda margarinle denedim ve gerçekten de bu sefer oldu. İşte o uzun uğraşlardan sonra bulunan çok basit tarif...


MALZEMELER:
100 gr. margarin
140 gr un ( 1 su bardağı+2 yemek kaşığı kadar)
1 paket vanilya
1 çay bardağı fındık
Üzeri İçin:
Pudra şekeri
1 çay kaşığı tarçın
YAPALIM:
  • Oda ısısında yumuşamış olan margarine un ve vanilyayı katarak yoğurun.Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin. 
  • Fındık büyüklüğünde parçalar koparıp ortasına bir fındık koyup yuvarlayın ve pişirme kağıdı serili tepsiye aralıklı olarak yerleştirin.
  • 150 derece ısınmış fırında 10 dakika kadar hafif pembeleşinceye kadar pişirin.
  • Ilındıktan sonra tarçın karıştırılmış pudra şekerine bulayıp servis tabağına alın.
  • Bu miktarlarla yarım tepsi çıkıyor. Dilediğiniz kadar arttırabilirsiniz. 

0 yorum:

Yorum Gönder

Special design for Hayatın Kıvamı by GeCe