9 Kasım 2015 Pazartesi

KOLAY VE HAFİF BİR PASTA

   Günaydın. Soğuk, kapalı ve yağmurlu bir gün ile haftaya başlıyoruz. Sanırım artık o güneşli günler geride kaldı ve artık istemezsek de kış geldi. Bazıları için kış güzel bir mevsim olabilir ama benim pek de hoşlanmadığım bir şey. Soğuğu hele yağmuru hiç sevmiyorum. En iyisi bu soğuk güne içimizi ısıtacak, güzel bir pasta tarifi ile başlayalım.
   Aslında bambaşka bir pasta yapma amacı ile başlayıp sonradan hafif ve güzel bir pastaya dönüşüm ile sonuçlandı. Ama misafirlerimin de onayından geçince hemen paylaşmak istedim. İsim de bulamayınca kolay pasta deyiverdim.


MALZEMELER:
4 yumurta
1.5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı buttermilk (1 su bardağı süt + 2 tatlı kaşığı elma sirkesi)
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket vanilya
2 çay kaşığı karbonat
1 çay kaşığı limon suyu
1.5 çay kaşığı kabartma tozu
3 su bardağı un
KREMA MALZEMELERİ:
1 kutu krema
200 gr labne peyniri
1 paket krem şanti
1/2 çay bardağı süt
6 yemek kaşığı pudra şekeri

YAPALIM:
  • Önce buttermilk yapalım : Sütü biraz ılıştıralım ve içine sirkeyi koyup karıştıralım, beklesin. Sütten biraz daha koyu kıvamlı bir sıvı olacak.
  • Pastanın kekini yapmak için yumurta ve şekeri beyazlaşıncaya kadar çırpalım. Çırparken içine vanilya da ekleyelim. 
  • Yumurta ile şeker iyice karışınca hazırladığımız buttermilki ekleyelim. Yine çırpmaya devam.
  • Sıra sıvı yağda, onu da karışıma ekleyerek çırpalım.
  • Bu arada ayrı bir yerde karbonatın içine limon suyunu koyup köpürmesini sağlayalım.
  • Unla kabartma tozunu karıştırıp eleyerek çırptığımız malzemelere koyup spatula ile yavaşça karıştıralım ki yumurtalar sönmesin.
  • En son olarak da köpürttüğümüz karbonatı ekleyelim. İşte kekimiz hazır. 24 cm. lik yağlanmış kalıba döküp önceden ısıtılmış 175 derece fırında 40 dakika kadar pişirelim.
KREMAYI YAPALIM:
  • Kekimiz pişerken kremayı yapıp soğutabiliriz. Önce kutu kremayı koyulaşıncaya kadar çırpalım.
  • İçine küçük bir çay bardağı soğuk sütü koyup çırpmaya devam edelim.
  • Sırada pudra şekeri var, onu da katalım. 
  • Toz krem şantiyi çırpma kabına ekleyip yine çırpmaya devam edelim.
  • En son olarak labneyi koyacağız. Labnenin suyunu koymamak için önceden süzüp öyle kremaya ekleyin. Hepsi  bu kadar. Şimdi kremanın üzerini örtüp buzdolabına koyun ki keki pişip soğuyana kadar o da iyice koyulaşsın.
Kek soğuduktan sonra 3 parçaya kesebilirsiniz. Sonra aralarına ve kenarına krema sürüp üzerini  dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. 


0 yorum:

Yorum Gönder

Special design for Hayatın Kıvamı by GeCe