27 Aralık 2015 Pazar

ÇİKOLATALI UN HELVASI

   İçinde ne olduğunu tahmin etmek için düşündüğünüz şeyler var ya bu küçük toplar da öyle işte. Görüntüleri biraz truffle'ları andırıyor. Yediğiniz zaman kestane şekeri hissi veriyor. Bir o kadar da leziz şeyler. Üzerini kaplaması da size kalmış. İsterseniz çikolatalı bırakın, isterseniz fıstığa, fındığa ya da Hindistan cevizine bulayın. Dilerseniz daha minik yapın ki lokmalar küçücük olsun. 


MALZEMELER:
125 gr margarin
4 yemek kaşığı sıvı yağ
8 tepeleme yemek kaşığı un
1 su bardağı su
1 su bardağı toz şeker
100 gr bitter çikolata
Fındık ya da şam fıstığı
YAPALIM:
  • Toz şeker ve su karıştırılıp kaynatılır, şeker eriyip su bir kere tıngırdayınca ocaktan alınır.
  • Margarin ve sıvı yağ tencereye koyup eritilir.
  • Eriyince içine un ilave edilir ve kavrulmaya başlanır. 
  • Un kavrulup rengi değişmeye başlayınca şekerli su üzerine ilave edilir. Yine karıştırılır. Katı ve sıvı birbirine iyice karışıp helva haline gelince ocaktan alıp soğutulur.
  • Bu arada çikolata ben mari usulü eritilir. Fındık veya şam fıstığı dövülür.
  • Ilınınca yuvarlak şekil verilir. Önce erimiş çikolataya sonra fındığa veya fıstığa bulanır. Çikolatanın donması için pişirme kağıdı serili tabağa alınır. Şekli tamamen donunca servise hazırdır.

0 yorum:

Yorum Gönder

Special design for Hayatın Kıvamı by GeCe