21 Aralık 2015 Pazartesi

PEKMEZLİ VE KAHVELİ KUP

   Akşam yemeğinden sonra hafif bir tatlı olsun diyorsanız tercihiniz sütlü tatlılar olmalı. Yapımı da diğer tatlılara göre daha kolay olduğu için özellikle hafta içi seçimlerinde ideal bence. Ama hep aynı çeşidi yapmaktan sıkıldıysanız bu sefer de kahveli deneyebilirsiniz. Bir de içine şeker yerine pekmez katılınca daha bir değişik tat ortaya çıkacak. Alt katındaki bisküviler size kalmış. Onlarsız da olur...

  Yalnız şunu da belirteyim ki bu miktarlarla benim kup bardaklarımla 4 tane oldu. Bardaklarınızın büyüklüğüne göre değişebilir ama daha fazla yapmak için miktarları arttırmalısınız.

MALZEMELER:
1 yumurta
1 yemek kaşığı nişasta
1.5 yemek kaşığı tam buğday unu
1/2 çay bardağı pekmez
1 silme yemek kaşığı nescafe
3 su bardağı süt
1 yemek kaşığı margarin
1 paket vanilya
5 adet oreo
Fındık içi
YAPALIM:
  • Yumurtayı tencereye alıp çırpın. Göz göz olunca pekmezi ekleyin.
  • Nescafe, un ve nişastayı bir kaseye koyun ve sütün birkaç kaşığı ile iyice ezip karışmasını sağlayın. Bu karışımı yumurtalara ekleyip yine çırpın.
  • Son olarak kalan sütü dökün ve çırpma teli ile bir taraftan karıştırarak muhallebi gibi pişirin.
  • Kaynamaya başlayınca ocaktan alın ve içine margarini koyup eritin. Vanilya da ekleyin.
  • 4 adet kup bardağının dibine rondoda iyice un haline gelmiş oreoları paylaştırın. Üzerine muhallebiyi dökün. Üzerini de iri dövülmüş fındıkla süsleyin. Üzeri kurumasın diye streç filmle kapatın. Buzdolabında soğumaya bırakın. 3-4 saat sonra tatlınız hazır.

1 yorum:

Special design for Hayatın Kıvamı by GeCe