28 Ocak 2016 Perşembe

ATOM KURABİYE

   Bazen anneler gelip soruyorlar, çocuğumuz şunu yemiyor ne yapalım diye. Onlara hep sevmedikleri şeyleri değişik şekillerde sunmalarını öneriyorum. Bazen de anneler çocuklarına bazı şeyleri yedirmek istiyorlar ama çocuklar da inadına yemeyi reddediyorlar. İşte o zaman annelerin becerisi işin içine giriyor. 
  Mesela çocuklar peyniri sade olarak yemek istemiyorlar. Ama peynir pek çok şeyin içine saklanabilir, ya da karıştırılabilir. Peynirli makarna yaparsınız, peynirli poğaça yaparsınız, peyniri poğaçanın hamuruna koyarsınız, erir gider. Beyaz  peynir olması şart değil kaşar peynir yedirirsiniz. Belki de çocuk yağlı peynirden hoşlanmıyordur, köy peyniri alırsınız. Bazı çocuklar krepi çok seviyorlar, içine sadece süt, yumurta ve un koyarak yaparsanız, yemediği yumurtayı çok da güzel yedirmiş olursunuz. Beğenmediği peyniri de koyun içine bakın ne güzel yiyor.
   Bugünkü tarifimiz de işte bu yemeyen çocuklara özel, mükemmel bir tarif. Onun için de adı atom kurabiye zaten. İçinde yok yok. Elma, kayısı, ben hurma da ekledim, ceviz, hatta biraz daha organik olsun derseniz margarin yerine tereyağı koyun, üzerinde pekmezi. Daha ne olabilir ki. Tadını beğenmemesi çok zor bir ihtimal. Siz bile bayılacaksınız. Beğenirse sık sık yapın, kilo almıyor diye dert ettiğiniz çocuklara bol bol yedirin, çünkü kalorisi de bomba bir kurabiye. Yanına da ılık bir bardak süt. Daha ne diyelim, afiyet bal şeker olsun...


MALZEMELER:
1 yumurta
1 paket margarin
1 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat
4.5 su bardağı un
İÇİ:
2 adet elma
4-5 kuru kayısı
4-5 kuru incir
2 hurma
3 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
1 çay bardağı ceviz
ÜZERİ:
1 çay bardağı ceviz
1 fincan pekmez
YAPALIM:

  • İçini hazırlayarak başlıyoruz. Elmaları rendeleyerek tavaya alıyor ve toz şekerle birlikte pişirilir. 
  • Pişmeye yakın küçük olarak doğranmış incir, kayısı ve hurma eklenir. 
  • Biraz kavrulduktan sonra toz tarçın ve ceviz konup ocaktan alınır.
  • Kurabiye hamuru için oda ısısında yumuşamış margarin, yumurtanın sarısı,sıvı yağ ve toz şeker bir kaba alınır.
  • Kabartma tozu, vanilya ve karbonatla birlikte elenen un azar azar eklenerek yoğurulur. Ele yapışmayan bir hamur elde edilir.
  • Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparılır, elde açılıp içi koyulur ve kapatılır, ters çevrilip önce yumurta akına sonra dövülmüş cevize batırılıp pişirme kağıdı serili tepsiye dizilir. 
  • Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 20-30 dakika kadar pişirilir.
  • Piştikten sonra üzerine birer kaşık pekmez dökülür, ılınınca servis edilir. 


0 yorum:

Yorum Gönder

Special design for Hayatın Kıvamı by GeCe