21 Ocak 2016 Perşembe

NEFİS SOSLU FIRINDA TAVUK

   Akşam yemeğine tavuk yapmak istedim. Fırında tavuk çok lezzetli oluyor, uzun zamandır poşette pişirmediğim aklıma geldi. Aslında sade olarak patateslerle birlikte poşete koyabilirdim ama işin içine biraz da hatta birazdan da fazla baharat katmak istedim. Tavuğa yakışan ne varsa sosun içine koydum. Sanırım bir araya getirdiğim baharat ve çeşniler tam birbirine uygunmuş, çünkü harika bir sos çıktı ortaya. Hatta tavuk biraz da suyunu salınca tüm o lezzetler suyuna geçmişti ve neredeyse suyuna ekmek doğrayıp yiyecektim. Bu yüzden bu tarifi unutmadan hemen yazmam gerekti. İşte o nefis soslu fırında tavuk...


MALZEMELER:
4 adet tavuk budu
4 adet patates
3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı soya sosu
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kekik
1 çay kaşığı pul biber
1 yemek kaşığı domates salçası
1/2 yemek kaşığı acı biber salçası
1/2 çay kaşığı muskat
1/2 çay kaşığı köri
2 diş sarımsak
YAPALIM:

  • Zeytinyağı ve soya sosu bir kabın içine konur, tüm baharatlar ilave edilir. Ezilmiş sarımsak ve salalar da konularak iyice karıştırılır.
  • Patatesler yuvarlak ve 1 cm kalınlığında doğranır.
  • Tavuk butları ve patatesler hazırlanmış sosa iyice bulanarak fırın poşetine yerleştirilir. Poşet birkaç yerinden delinerek ağzı kapatılır ve 200 derece ısıtılmış fırında 40 dakika kadar pişirilir.

0 yorum:

Yorum Gönder

Special design for Hayatın Kıvamı by GeCe