15 Şubat 2016 Pazartesi

PIRASALI MISIR UNLU KEK

   Bloguma elim değmiyor bir türlü bu aralar, acaba nazar mı değdi diye de düşünmeye başladım. Garip, tuhaf bir isteksizlik var içimde. Gözümde büyüyor yazacaklarım. Belki de bir haftalık tatilin de etkisi olmuştur. Ama artık evimdeyim ve yine yeni tarifler denemeye başladım ve paylaşmam gerekir diyorum. 
   Kış zamanı sebzemiz az. Çoğu da özellikle çocuklar tarafından sevilmeyen sebzeler. Nasıl yapsak da bunları çocuklara yedirsek diyoruz. Genelde sebzeleri keklerin, böreklerin içine koyup saklayabiliyoruz. Ama bu sefer yaptığımız sebzeli kekte pırasa alenen ortada, ben kekin içindeyim diyor. O zaman nasıl mı yedireceğiz. Bu defa ben kekin tadına güveniyorum. Mısır unu keklere zaten çok güzel bir tat verirken pırasa ile birlikteliği muhteşem oldu. Ben bayıldım, hele ki soğumadan yerseniz daha da hoş oluyor. Siz bir deneyin, bence beğeneceksiniz.


MALZEMELER:
2 yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
250 gr pırasa
Dereotu
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı mısır unu
2.5 su bardağı un
Karabiber
Pul biber
YAPALIM:
  • Pırasalar ve dereotu gayet küçük bir şekilde doğranır.
  • Yumurtalar çırpılır. Yoğurt ve sıvı yağ eklenerek çırpılmaya devam edilir.
  • Mısır unu, un ve kabartma tozu eklenip spatula ile karıştırılır.
  • Son olarak baharatlar ve pırasa ile dereotu eklenir.
  • Yağlanmış fırın kabına boşaltılır, ısıtılmış 170 derece fırında 30 dakika kadar pişirilir.

0 yorum:

Yorum Gönder

Special design for Hayatın Kıvamı by GeCe