22 Şubat 2016 Pazartesi

SÜNGER PANDİSPANYA

  Pandispanyalarımın ayrıntılı tariflerini ayrıca vermek istiyorum. Benim için de kolaylık oluyor. Bazen hangi pandispanyayı nerede kullandığımı unutuyorum. Ama bütün pandispanları ayrı bir şekilde gruplandırırsam daha yararlı olacağı kanaatindeyim. Aynı şekilde yaptığım pasta kremalarını da ayrı olarak yazacağım. 


MALZEMELER:
6 yumurta
150 gr un
175 gr toz şeker
90 gr erimiş margarin
YAPALIM:
  • Yumurtaların akları ve sarıları birbirinden ayrılır. Akları kuru bir kapta çırpılır, beyazlaşmaya başlayınca şekerin yarısı yavaşça eklenir. 
  • Yumurtanın sarıları ayrı bir yerde kalan şekerle birlikte Ben Mari usulü çırpılır. Yani kaynayan bir suyun üzerine, suya deymiyecek şekilde başka bir kap konularak suyun buharında çırpılır.
  • Yumurta sarıları iyice beyazlaşınca suyun üzerinden alınır ve azar azar un ekleyerek katlayarak karıştırılır.
  • Unun tamamı eklenince çırpılmış yumurta akları eklenir, yine katlayarak karıştırılır.
  • En son olarak erimiş ve soğumuş olan yağ konur.
  • Kalıba dökülerek 180 derece ısıtılmış fırında 35 dakika kadar pişirilir. Mümkünse ertesi gün 3'e kesilebilir.

0 yorum:

Yorum Gönder

Special design for Hayatın Kıvamı by GeCe