25 Şubat 2016 Perşembe

TAVUKLU LAZANYA

  Güzel ve hafif bir lazanya tarifi keşfettim. Tavuklu yapma fikrini instagramdan aldım, sonra da kendi tecrübelerimle tavuklu ara katını hazırladım ve lazanya haline getirdim. Sonuç güzel olmasa zaten asla paylaşmazdım. Ama lazanyamın başına çok kötü bir şey geldi. Neyse ki bir akşam yedikten sonra oldu. Ertesi gün işyerinde öğlen yemek için götürdüğümde bıraktığım yerden kayıp düşünce tabakla birlikte tuzla buz oldu. Nazardır deyip geçtik artık. Ne yapalım kısmet değilmiş. 


MALZEMELER:
1 paket lazanya
1 adet tavuk göğüs eti
1 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
1 adet kırmızı biber
300 gr mantar
1 yemek kaşığı biber salçası
Sıvı yağ
Tuz
Karabiber
Kimyon
Kekik
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
BEŞAMEL SOS İÇİN:
1.5 lt süt
6 yemek kaşığı (tepeleme) un
7-8 yemek kaşığı margarin
Tuz
Karabiber
1 tatlı kaşığı muskat
YAPALIM:
  • Tavada sıvı yağ kızdırıldıktan sonra soğan, minik doğranmış sarımsak ve kırmızı biber sote edilir.
  • Mantarlar eklenir. Önce suyunu salacak, sonra çekecektir. Suyunu çekince küçük kuşbaşılık doğranmış tavuk etleri eklenir. 
  • Tavuk da pişince salça konur, baharatlar eklenir ve biraz karıştırılıp ocaktan alınır.
  • Beşamel sos için margarin eritilir, un kavrulur, süt eklenip devamlı karıştırılarak pişirilir. Muhallebi kıvamına gelip kaynayınca ocaktan alınıp tuz, karabiber ve muskat konur.
  • Fırına dayanıklı cam kabın tabanına beşamel sosdan biraz konur. Üzerine lazanya yaprakları dizilir. Lazanyaların üzerine beşamel sos her tarafına sürülür. Üzerine tavuklu harçtan konur. Üzerine lazanya yaprakları dizilir. Yine beşamel sos, tavuklu harç sırasıyla konularak 5 kat yapılır. Beşinci lazanya katını koyduktan sonra üzerine beşamel sos sürülüp kaşar peyniri serpilir ve 170 derece fırında kaşarlar kızarıncaya kadar 20-30 dakika pişirilir.
  • Servis etmek için biraz ılınması beklenir, yoksa dilimlenmesi mümkün olmaz.

0 yorum:

Yorum Gönder

Special design for Hayatın Kıvamı by GeCe