22 Mart 2016 Salı

GÜVEÇTE KURU FASULYE

  Güveçte yemek yapmak ayrı bir zevk. Çok da lezzetli. Bu sefer de kuru fasulyeyi güvece koydum, iyi ki koymuşum. Biraz acılı baharat işini abartsam da kuru fasulyeye bu acılık yakışıyor. Acı biber salçası ve pul biberle beraber harika olmuş.


MALZEMELER:
1/2 kg kuru fasulye
1 adet kuru soğan
1 adet kırmızı biber
2 adet yeşil biber
100 gr sucuk
3 yemek kaşığı sıvı yağ
2 yemek kaşığı tereyağı
Tuz
Karabiber
Pul biber
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
YAPALIM:

  • Fasulyeleri bir gece önceden ıslatın, sonra suyunu süzüp biraz dirice haşlayın.
  • Güvece sıvı yağı koyup kızdırın, ardından iri doğranmış kuru soğan ve biberleri ekleyin.
  • Kavrulunca salçaları ekleyin. Ardından da doğranmış sucukları koyun. Sucuk miktarını kendi zevkinize göre arttırıp azaltabilirsiniz.
  • En son olarak süzdüğünüz kuru fasulyeleri koyun, üzerini geçecek kadar suyunu ilave edin. Baharatları da ekleyip kapağını kapatın. Tereyağını da üzerine ekleyin. Kaynadıktan sonra ocağı kısıp ağır ateşte pişmeye bırakın.

0 yorum:

Yorum Gönder

Special design for Hayatın Kıvamı by GeCe