16 Mart 2016 Çarşamba

KOLAY ÇİĞ KÖFTE

  Çiğ köfte yapmayı gözünüzde büyütmeyin. Tabii ki gerçek etli çiğ köfteyi yoğurmak hem enerji, hem de beceri isteyen bir iştir. Ama etsiz ve kolay bir çiğ köfte yapmak isterseniz bu çok ideal bir tarif. Siz hiç uğraşmıyor, kendi işinize bakıyorsunuz. O yavaş yavaş, kendi kendine oluyor. Sadece kuru soğanı rendeleyin ve her şey bitince de köftelere şekil verin o kadar.


MALZEMELER:
2 su bardağı ince bulgur
2 su bardağı su
1 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı biber salçası
1 fincan zeytinyağı
1 yemek kaşığı isot
Pul biber
1 çay kaşığı tuz
1 adet limon suyu
2 yemek kaşığı nar ekşisi
YAPALIM:

  • Bulgurun üzerine aynı miktarda sıcak su koyulup demlenmeye bırakılır.
  • Bulgur iyice şişince robota alınır, hamur karıştırma aparatı takılır.
  • Kuru soğan rendelenir. Bulgura eklenir ve en düşük devirde karıştırmaya başlanır.
  • İçine salça ve zeytinyağı eklenir. Baharatlar konur. Limon suyu ilave edilir. Nar ekşisi de eklendikten sonra karıştırmaya devam edilir. Yaklaşık 10-15 dakika sonra çiğ köfte kıvamına gelir.
  • Robottan alınıp köfteler halinde sıkılıp tabağa yerleştirilir, marul ve istenirse turşu eşliğinde servis edilir.

0 yorum:

Yorum Gönder

Special design for Hayatın Kıvamı by GeCe