13 Nisan 2016 Çarşamba

SODALI MAYALI POĞAÇA

Çok güzel kabaran, yumuşacık bir poğaça tarifim var. Hele sıcacık, fırından yeni çıkmışsa daha bir harika oluyor. Soda ve maya bir araya gelince nefis olmuş. Deneyip sizin için yazdım.


MALZEMELER:
1 su bardağı süt
1 paket maya
2 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay bardağı sıvı yağ
4 su bardağı kadar un
1/2 şişe soda
1 yumurta
YAPALIM:
  • Eli yakmayacak sıcaklıkta süt, toz şeker ve maya karıştırılıp mayanın biraz kabarması beklenir. İster instant maya kullanın, isterseniz yaş maya. Ama yaşmaya kullanacaksanız paketin tamamı çok gelebilir, biraz ayırın.  
  • Biraz kabarınca sıvı yağ ve yumurtanın akı ilave edilir.
  • Soda konduktan sonra azar azar un eklenerek yoğurulur. İkinci bardaktan sonra unun içinde tuz eklenerek konur.
  • Ele yapışan hamur yoğurulan kaptan ayrılmaya başlayınca üzeri örtülerek mayalanmaya bırakılır. Biraz cıvık kıvamlı bir hamur olacaktır.
  • 1 saat kadar sonra hamur iki katına kabarınca biraz daha yoğurulup mandalina büyüklüğünde parçalar koparılarak yuvarlanır. Ele yapışıyorsa el hafif sıvı yağ ile yağlanabilir. Poğaça şekli verilip yağlanmış tepsiye dizilir.
  • Üzerine yumurta sarısı sürülüp tepsi mayasına bırakılır. 15-20 dakika sonra 175 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar 20-25 dakika pişirilir. 

0 yorum:

Yorum Gönder

Special design for Hayatın Kıvamı by GeCe