23 Mayıs 2016 Pazartesi

CEVİZLİ PEYNİRLİ POĞAÇA

   Günüm yaklaşıyor. Yeni bir poğaça aramalarım sırasında bu tarife rastladım ve bu sefer önce denemeye karar verdim. Tahmin ettiğim gibi mahlep ağızda dağılmasına sebep oluyor ve önceden cevizin tereyağında kavrulması da tadını daha güzelleştirmiş. Tuzlu tarif bulmak zor oluyor ama bu kesinlikle favorim oldu.


MALZEMELER:
125 gr tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 tatlı kaşığı karbonat
1 yemek kaşığı mahlep
1 tatlı kaşığı tuz
2 su bardağı tam buğday unu
1 su bardağı un
2 yumurta
100 gr beyaz peynir
1 su bardağı ceviz
Bir tutam dereotu
YAPALIM:
  • Tam buğday unu, tuz, kabartma tozu, karbonat ve mahlep bir kap içinde karıştırılır.
  • Ceviz 1 yemek kaşığı kadar tereyağı içinde kavrulup kenara alınır, soğumaya bırakılır, daha sonra iri olarak bıçakla doğranır.
  • Yoğurma kabına oda ısısında yumuşamış tereyağı, sıvı yağ, yoğurt ve 1 yumurta ile 1 yumurtanın akı konularak karıştırılır.
  • İçine ufalanmış beyaz peynir koyulur. Daha sonra unla karıştırılmış malzemeler eklenir. Son olarak un azar azar eklenerek yumuşak bir kıvama gelene kadar yoğurulur.
  • Kıvama gelen hamura ceviz ve ince doğranmış dere otu eklenir. Sonra hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılarak yuvarlanır. Pişirme kağıdı serili tepsiye yerleştirilir. Üzerine yumurta sarısı sürülerek önceden ısıtılmış 175 derece fırında 20 dakika kadar pişirilir.

0 yorum:

Yorum Gönder

Special design for Hayatın Kıvamı by GeCe