16 Mayıs 2016 Pazartesi

KAHVELİ PANDİSPANYA

   Pandispanyaya bir aroma katmak istiyorsanız nescafeli olarak deneyebilirsiniz. Kahve tadını daha çok almak isterseniz bir yemek kaşığı daha koyabilirsiniz. Bu sayede rengi de kakaolu pandispanyadan biraz daha açık renk olacaktır. Hatta 3 renkli olarak kullanabilirsiniz. İlk kata sade, sonrakine kahveli, en son kata da kakaolu koyarsanız görüntü çok hoş olacaktır. Artan katları derin dondurucuya kaldırıp daha sonra yine kullanırsınız.


MALZEMELER:
3 yumurta
3 fincan toz şeker
3 fincan un
1 yemek kaşığı nişasta (tepeleme)
1.5 yemek kaşığı sıcak su
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1/2 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı nescafe
YAPALIM:
  • Yumurtaların akları ile sarıları ayrılır. Akları temiz ve kuru cam bir kasenin içinde tıraş köpüğü kıvamına gelip çevirince kaptan akmayacak kadar kıvam alıncaya kadar çırpılır.
  • Yumurta sarıları ile toz şeker beyazlaşıncaya kadar çırpılır.
  • Nescafe sıcak suyun içinde eritilir.
  • Un, nişasta, kabartma tozu ve vanilya bir kabın içinde karıştırılır.
  • Çırpılan yumurta sarılarının içine erimiş nescafe konur, bir tur karıştırılır. Daha sonra sıvı yağ konur, bir tur daha karıştırılır.
  • Yumurta akları 3 seferde konularak aşağıdan yukarı doğru bir spatula yardımı ile karıştırılır.
  • Unlu karışım aklanir, yine akları söndürmeden aynı şekilde karıştırılır.
  • Yağlanmış kalıba dökülür ve 160 derecede 25 dakika kadar, kürdan testi ile kontrol edilerek pişirilir.

0 yorum:

Yorum Gönder

Special design for Hayatın Kıvamı by GeCe