25 Mayıs 2016 Çarşamba

SADE PANDİSPANYA


MALZEMELER:
6 yumurta
1.5 su bardağı toz şeker (260 gr)
2 su bardağı un   (240 gr)
2 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı sıcak su
YAPALIM:
  • Fırın 170 dereceye ısıtılır.
  • Yumurtaların akları ile sarıları ayrılır. Akları temiz ve kuru bir kabın içinde mikserle çırpılır. Köpükleşmeye başlayınca toz şekerin yarısı eklenip 5 dakika daha çırpılır. 
  • Yumurtanın sarıları ayrı bir kapta biraz çırpıldıktan sonra sıcak su eklenerek çırpılmaya devam edilir. Biraz beyazlaşınca kalan toz şeker eklenip 5 dakika daha çırpılır.
  • Un, nişasta ve vanilya 2 kere elenir. 
  • Tıraş köpüğü kıvamına gelen yumurta akları ve unlu karışım sıralı olarak 3 seferde sarılara eklenir ve spatula ile katlayarak karıştırılır. Karıştırma işlemi sırasında yumurtaları söndürmemeye dikkat edilmelidir.
  • 22 cm çaplı, altına pişirme kağıdı serilmiş, yanları yağlanmamış kalıba dökülür. Döküldükten sonra tepsi tezgaha vurularak havası çıkarılır. Sonra spatula yardımı ile ortadan kenarlara doğru açılarak ortası bir miktar çukurlaştırılır. Bu sayede ortası tepeleme kabarmayacakt daha düz olacaktır.
  • Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 15 dakika pişirildikten sonra ısı 150 dereceye düşürülerek toplamda 40-45 dakika , batırılan kürdan temiz çıkana kadar pişirilir. Sonra fırının içinde 5 dakika soğumaya bırakılır. Son olarak da fırından çıkarılıp fırın telinin üzerine ters çevrilerek soğutulur.

0 yorum:

Yorum Gönder

Special design for Hayatın Kıvamı by GeCe