7 Haziran 2016 Salı

İRMİKLİ HİRA TATLISI

   Ramazanın ilk gününü nasıl geçirdiniz? Sanırım herkes az da olsa biraz zorlandı. Hele benim gibi çay tiryakileri daha da zorlanmışlardır. İlk günlerdeki baş ağrıları açlığın bile önüne geçiyor. Yine uzun bir açlık ve çok kısa bir uyanıklık zamanı ile karşı karşıyayız. Bir şeyler yiyebilmek, en çok da su içebilmek için zamanımız çok az. Yemek sonrasında büyükçe bir bardak suyu yanınıza alıp aklınıza geldikçe yudumlamanın faydası oluyor. 
   Açlığa biraz alıştıktan sonra da misafir sofralarını düşünmeye başlayacağız sanırım. Aslında yemek sonrası sütlü tatlılar çoğunlukla öneriliyor ama bu tatlı da şerbetli olmasına rağmen benim tavsiye edebileceğim bir tatlı. Çünkü şerbeti pişmediği için fazla ağır olmuyor.


MALZEMELER:
1 yumurta
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı irmik
1 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
ŞERBETİ
2 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
Tatlıları bulamak için 1 çay bardağı irmik
YAPALIM:

  • Yumurtayı elle çırpın. İçine yoğurt ve sıvı yağ ekleyip çırpmaya devam edin.
  • İrmik eklendikten sonra kontrollü olarak un, kabartma tozu ve vanilya eklenir ve yoğurulur. 
  • Hamuru toparlamak için un ilave edilebilir. Yumuşak bir hamur yapılır ve 5-10 dakika dinlendirilir.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp yuvarlanır ve irmiğe bulanıp yağlanmış tepsiye aralıklı olarak yerleştirilir. Bu malzeme ile 20 tane kadar olacaktır.
  • 175 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirilir.
  • Tatlı pişerken şerbeti için su ve şeker bir kabın içinde şeker eriyene kadar karıştırılır, kaynatılmaz.
  • Pişen tatlılar fırından çıkarıldıktan sonra üzerine şerbet yavaşça dökülür ve şerbeti çekmesi için bir kenarda bekletilir. Soğuyup şerbetini çektikten sonra servis edilebilir.


0 yorum:

Yorum Gönder

Special design for Hayatın Kıvamı by GeCe