6 Haziran 2016 Pazartesi

PATLICAN TAÇLI BULGUR SALATASI

   Çok güzel ve doyurucu bir salata ile ramazanın ilk gününün tarifini veriyorum. Ramazan evimizin bereketini, bizlerin sabrını arttırsın. Hayırlısı ile, sevdiğimiz insanlarla bir arada, kalabalık ramazan sofralarında neşe ile geçirmek nasip eylesin.
   Menülerinizin arasında kısa zamanda yer alacağına emin olduğum bir salata tarifi vererek başlıyorum bugün.. İlk çağırdığınız misafire deneyin derim. Çok lezzetli oluyor ve olmama, tutmama gibi bir ihtimali de yok. Denemeyi direk misafire yapabilirsiniz.


MALZEMELER:
2 uzun patlıcan
2 su bardağı ince bulgur
2 su bardağı yoğurt
1 su bardağı su
5 yemek kaşığı mayonez
4 adet kırmızı biber
2-3 diş sarımsak
Maydanoz
Taze nane
5-6 dal taze soğan
1 su bardağı ceviz içi
Tuz
1 çay bardağı konserve haşlanmış mısır
YAPALIM:

  • Bir gece önceden bulgurun içine yoğurt ve suyu koyup kapağını kapatın ve buzdolabında bekletin.
  • Patlıcanları uzunlamasına doğradıktan sonra tuzlu suyun içinde 1 saat kadar bekletin. Sonra suyunu sıkıp önlü arkalı kızartın.
  • Kırmızı biberleri közleyip küçük küçük doğrayın.
  • Taze soğan, maydanoz, naneyi de incecik doğrayın.
  • Cevizleri irice dövün.
  • Ertesi gün yoğurt ve su ile şişen bulgurun içine mayonez, yeşillikler, kırmızı biber, dövülmüş sarımsak, konserve mısır ve cevizleri koyup karıştırın.
  • Kelepçeli kalıbın kenarına kızarmış patlıcanları dizin. İçine bulgurlu karışımı doldurup üzerini düzeltin. Üstünü mısır ve yeşilliklerle süsleyin. Buzdolabında en az 1 saat bekletin. Sonra kalıptan çıkarıp servis edin.

0 yorum:

Yorum Gönder

Special design for Hayatın Kıvamı by GeCe