9 Ağustos 2016 Salı

CİĞER TAVA

   Sakatatların içinde en çok tercih edilenlerden biride ciğerdir sanırım. Biftek gibi doğrayıp ızgarasını yapmak da güzel olur ciğerin. Ama benim tercihim çoğunlukla ciğer tavadan yanadır. Belki sebzelerle tadını daha da güzelleştirebildiğimiz ve daha yumuşak piştiği için olabilir. Burada birkaç ufak detayla çok daha lezzetli bir ciğer tava yapıyoruz. Hele ki ciğeri unlamak için poşet kullanma yöntemini ilk defa burada denedim ve çok memnun kaldım. Çünkü bir kabın içinde ciğeri unlamak çok zor oluyordu. Bunu da Arda'dan öğrendim.  Sizin de aklınızın bir köşesinde kalsın derim, çok pratik...


MALZEMELER:
2 adet patates
2 adet sivri biber
1 adet kuru soğan
500 gr ciğer
2 su bardağı un
2 yemek kaşığı tereyağı
5-6 yemek kaşığı sıvı yağ
2-3 dal taze soğan
Tuz
 Karabiber
Kimyon
Kekik
Pul biber
Sumak
YAPALIM:
  • Patatesleri küp küp doğrayıp kızgın yağda wok tavada kavurun. Daha sonra bir süzgeçle yağdan alın ve kenarda bekletin.
  • Aynı yağda piyazlık doğranmış soğanları ve çok küçük olmayacak şekilde doğranmış sivri biberleri de kavurun. Pişmeye yakın taze soğanları ekleyin, biraz yağda çevirdikten sonra bunları da patateslerin yanına alın.
  • Buzdolabı poşetinin içine unu koyun, küp küp doğranmış ciğerleri ilave edip torbanın içinde hareket ettirerek her tarafının una bulanmasını sağlayın. Fazla ununu silkeleyerek torbadan alın ve ayı yağın içine atın. Tavanın kenarlarından tereyağını da koyun. Gerekirse zeytinyağı da ekleyin ve ciğerleri kavurun.
  • Ciğerler pişince baharatları ekleyin. Son olarak da kenara ayırdığınız patates, soğan ve biberleri ekleyin. Biraz daha kavurunca yemeğiniz servise hazırdır.


0 yorum:

Yorum Gönder

Special design for Hayatın Kıvamı by GeCe