2 Ağustos 2016 Salı

LİMONLU KURABİYE

   Şeklini istediğiniz gibi ayarlayabileceğiniz, yerken limon aromasını hissedeceğiniz, ferahlatıcı bir kurabiye. Hamurunu önceden hazırlayıp buzdolabında bekletebilir, ertesi gün şekil vererek pişirebilirsiniz.


MALZEMELER:
250 gr margarin
1/2 paket kabartma tozu
2 adet limon kabuğu rendesi
1 su bardağı pudra şekeri
3-4 yemek kaşığı limon suyu
Aldığı kadar un
Hindistan cevizi
YAPALIM:
  • Oda ısısında yumuşamış margarin, pudra şekeri yoğurma kabına alınır.
  • Un,  kabartma tozu elenir. 
  • Limon kabuğu rendesi ve limon suyu ile birlikte margarine eklenir ve yoğurulur. Azar azar kabartma tozu ve un ilave edilir. Yumuşak, ele yapışmayan bir hamur elde edilince streç filme sarılarak buzdolabında bekletilir.
  • 1 saat kadar sonra hamur yuvarlanıp 1 cm eninde kesilir ve bir yüzü hindistan cevizine batırılarak tepsiye dizilir.
  • 170 derece fırında 15 dakika kadar, hafif pembeleşinceye kadar pişirilir. 


0 yorum:

Yorum Gönder

Special design for Hayatın Kıvamı by GeCe