28 Eylül 2016 Çarşamba

KREMALI POĞAÇA

   Kahvaltılık tariflere bugün de devam ediyoruz. Hafta sonu yaklaşıyor, şimdiden hazırlığınızı yapın. Malzeme eksiği olmasın. Pazar gününe değişik ve sıcacık bir poğaça ile günaydın deyin. İşte tarifiniz.


MALZEMELER:
1 kutu krema
1 çay bardağı süt
1/2 çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta
3 su bardağı un
2 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket instant maya
İÇİ:
Beyaz peynir
1 küçük baş kuru soğan
1 tutam maydanoz
ÜZERİ:
2 yemek kaşığı galeta unu
1 tatlı kaşığı deniz tuzu
Fesleğen
Biberiye
YAPALIM:
  • Krema, süt, toz şeker ve sıvı yağ el yakmayacak kadar ısıtılır. İçinde maya eritilir ve biraz kabarması için beklenir. 
  • Yumurtanın akı konur.
  • Önce 2 su bardağı un eklenip karıştırılır. 3. bardakla birlikte tuz karıştırılıp yoğurulur. Yoğurulurken uz azar azar eklenip kontrol edilir. 
  • Hamur kaptan ayrılıncaya kadar yoğurulur. Sonra üzeri örtülüp mayalanması için beklenir.
  • İçi için beyaz peynir ve küçük doğranmış soğan ve maydanoz karıştırılır.
  • Üzeri için galeta unu, tuz ve incecik doğranmış biberiye ve fesleğen karıştırılır.
  • Mayalanan hamur bir kez daha yoğurulup istenen büyüklükte parçalar koparılıp elde açılır içi koyup önce yumurta sarısı sürülür, sonra galeta unlu karışıma batırılır ve tepsiye yerleştirilir.
  • Tepsi mayası için beklenir, kabaran poğaçalar önceden ısıtılmış 170 derece fırında 20 dakika kadar pişirilir.

1 yorum:

  1. nefis görünüyor arkadaşım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil

Special design for Hayatın Kıvamı by GeCe