24 Ocak 2017 Salı

KIYIR KIYIR POĞAÇA

   Tuzlu poğaça tarifleri ek çoktur ama bunun en önemli özelliği ağızda dağılıvermesi. Bunu da yağını değişik bir işlemden geçirerek yapıyoruz. Artık margarinlerin suyunu süzmeden kullanmıyorum. Çok daha güzel olacak. Bu güzelliklerden ilki de bu poğaça oldu. Yapın bakalım, siz de görün...


MALZEMELER:
250 gr margarin
1 çay bardağı süt
1 paket kabartma tozu
1 yemek kaşığı toz şeker
3 su bardağı un
1 yumurta + 1 yumurta sarısı
Beyaz peynir
Maydanoz
YAPALIM:
  • Margarini ocakta tamamen eritin, sonra buzdolabına koyun ve katılaşmasını sağlayın. Katılaşan margarini kenardan tutup kaldırın ve altında biriken suyunu süzün. Kalan margarini oda ısısında yumuşaması için bekletin.
  • Sütle yumurtayı çırpın. İçine suyu süzülmüş ve yumuşamış margarini koyun. Tuz ve şekeri ekleyin.
  • Unu azar azar ekleyerek yoğurun. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur olduğunda hazır demektir.
  • Beyaz peyniri ufalayıp maydanozu doğrayın.
  • Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp elde açın ve içine peynirli içi koyduktan sonra mekik şeklinde kapatın, ters çevirip pişirme kağıdı serili tepsiye yerleştirin.
  • Tüm hamuru tepsiye yerleştirdikten sonra üzerine yumurta sarısı sürün ve bıçakla kesikler atın.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika üzeri kızarana kadar pişirin.


0 yorum:

Yorum Gönder

Special design for Hayatın Kıvamı by GeCe