3 Ocak 2017 Salı

MISIR UNLU POĞAÇA

   Hep tatlı hep tatlı olmaz, arada bir de tuzlu yapmak lazım. Mısır unu da poğaçalara ayrı bir lezzet katıyor. Ben dere otu da ekleyerek renklendirdim. Güzel bir lezzetti, hele ki tazeyken...


MALZEMELER:
2 yumurta
1.5 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt
2 su bardağı mısır unu
2-2.5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 tatlı kaşığı karbonat
1 tatlı kaşığı tuz
100 gr beyaz peynir
Dereotu
YAPALIM:
  • 1 yumurtanın sarısını ayırın. Yoğurma kabının içine alın. Sıvı yağ ve yoğurdu ekleyin.
  • Mısır ununu koyun ve yoğurmaya başlayın. Kabartma tozu, karbonat ve tuzu unla karıştırıp azar azar ekleyin. Son olarak ufalanmış beyaz peynir ve ince kıyılmış dereotunu da katın.
  • Hamurdan cevizden büyük parçalar koparıp yuvarlayın ve yağlanmış tepsiye dizin. Üzerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 175 derece fırında pişirin.

0 yorum:

Yorum Gönder

Special design for Hayatın Kıvamı by GeCe