17 Nisan 2017 Pazartesi

ISPANAKLI SALATA

   Tarif Malatya'dan geldi. Ben de güzelce düzenleyip size yazıyorum, çok sağlıklı bir salata. Belki tereyağı olmasa diyeceksiniz ama olmuyor, lezzetine lezzet katıyor. Dileyenler az tereyağlı kısmından yeyiversin.

MALZEMELER:
500 gr ıspanak
1 su bardağı yoğurt
1 diş sarımsak
2 yemek kaşığı tereyağı
Pul Biber
YAPALIM:
  • Ispanakları güzelce yıkayın. Bir tencereye su koyup kaynamaya bırakın. Kaynayınca içine ıspanakları atın 5 dakika haşlayın.
  • Haşlanan ıspanakları suyun içinden alın ve suyunun süzülmesini bekleyin. Suyu süzülen ıspanakları doğrayın.
  • Yoğurtla dövülmüş sarımsağı karıştırın.
  • Ispanakla yoğurdu karıştırıp servis tabağına alın. Üzerine tereyağlı pul biber dökün ve afiyetle yiyin.

0 yorum:

Yorum Gönder

Special design for Hayatın Kıvamı by GeCe