24 Nisan 2017 Pazartesi

RULO KATMERLİ POĞAÇA

    Farklı bir tarzda şekil verilmiş ama özünde mayalı hamurlardaki benzer tariflerle yapılmış, görünümü güzel bir poğaça.

   Mayalı poğaçaları yapmayı çok seviyorum. Ama tek sorunları taze yenince çok güzel olmaları ama ertesi gün, hatta bir sonraki günde güzelliklerini kaybetmeleri. İlk günü belki ısıtıp biraz kurtarabiliyorsunuz ama sonrasına kalırsa eski nefaseti kalmıyor. O yüzden hemen tüketin.
MALZEMELER:
2 yumurta
1 su bardağı süt
1 paket maya
1 yemek kaşığı toz şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
100 gr margarin
3-3.5 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz
150 gr peynir
Maydanoz
Dereotu
Taze nane
1 su bardağı süt
1 su bardağı susam
YAPALIM:
  • Sütü el yakmayacak sıcaklığa ısıtın, toz şeker ve maya ile karıştırın ve kabarması için bekleyin. Yaş ya da instant maya fark etmez. Ben yaş maya kullandım.
  • İçine sıvı yağ, 1 yumurtanın tamamı, diğerinin akını koyup sarısını ayırın.
  • Azar azar un ilavesi ile yoğurun, 2. bardak undan sonra tuz ekleyin. Hamur kaptan ayrılmaya başlayınca un ilave etmeyin.
  • Hamuru tezgaha alın, 4'e ayırın. İlk parçayı dikdörtgen olarak çok ince olmayacak şekilde açın, bir kenara koyun. Üzerine iyice yumuşamış margarinin yarısını sürün.
  • İkinci parçayı da aynı büyüklükte açın. İlk dikdörtgenin üzerine koyun. Elinizle ya da oklava ile biraz daha genişletin. İnce kıyılmış yeşilliklerle karıştırılmış beyaz peynirin yarısını üzerine serpin. Hamuru yuvarlayıp rulo yapın. Yaklaşın iki parmak genişliğinde kesin. Her kestiğiniz parçayı yan yatırıp hafifçe üzerine bastırın. Kenarlarını önce süte sonra susama bulayıp tepsiye yerleştirin.

  • Bütün rulolar bitince kalan iki parça hamuru da aynı şekilde açıp rulo yapıp kesip yerleştirin. Kalan yumurta sarısını da üzerine sürüp tepside mayalanması için bekletin.
  • Bu arada fırını 175 dereceye ısıtın. Poğaçalar kabarınca sıcak fırına koyup 20-25 dakika pişirin.

0 yorum:

Yorum Gönder

Special design for Hayatın Kıvamı by GeCe