20 Nisan 2017 Perşembe

PORTAKALLI NAKED PASTA

   Çok hafif ve tadı muhteşem bir pasta. Pandispanyasında yağ miktarı biraz fazla olunca krema da hafif olsun istedim ve daha önce red velvet pastada kullandığım krema ile yaptım. Pastayı son zamanlarda moda olan "naked cake" şeklinde yaptığım için 4 kata rahatlıkla yetti. 


  Çoğunlukla siz de şahit olmuşsunuzdur, insanlar pastaların arasındaki kremayı yerler ama kenarlarına gelince onu biraz ayırma ihtiyacı hissederler, bu kadar krema yeter der gibi. Bu tür pastalar işte tam da onlara göre. Krema kararında, fazlası yok, kenarında ise yok denecek kadar az. Çok da güzel bir görünüm oluyor. 


    Bu pastaların kenarları çıplak olunca üzerine dikkat çekici süslemeler gerekiyor. Ya çiçeklerle ya da bolca kurutulmuş meyvelerle süsleniyor. Kurutulmuş meyveler çok güzel bir hava katıyor. Aslında imdi çilek zamanı, taze çileklerle de süslenebilirdi. Ama içinde portakallı pandispanya olduğunu göstermek için üzerine şekerlenmiş portakal dilimleri koydum. Ben yaparken çk zevk aldım, yemesi de bir o kadar güzeldir sanırım...


MALZEMELER:
6 yumurta
2.5 su bardağı un ( 300 gr)
2 su bardağından biraz az toz şeker (360 gr)
100 gr margarin
2 tepeme yemek kaşığı yoğurt ( 80 gr)
2 yemek kaşığı sıvı yağ ( 30 gr)
3 çorba kaşığı süt ( 60 gr)
1/2 çay kaşığı karbonat
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 portakal kabuğu rendesi
Bir tutam tuz
KREMA:
1 kutu krema
200 gr labne peyniri
1 paket krem şanti
1/2 çay bardağı süt
6 yemek kaşığı pudra şekeri
YAPALIM:
  • Tüm malzemeleri 2 saat öncesinden buzdolabından çıkarın.
  • Un, tuz, kabartma tozu ve karbonatı bir kapta eleyin.
  • Yoğurtla sütü bir kasede karıştırın.
  • Margarini eritip sıvı yağ ile karıştırın.
  • Bütün bu hazırlıklardan sonra yumurta ile toz şekeri beyazlaşıncaya ve krema kıvamı alana kadar çırpın. 
  • Yoğurtlu karışımı ekleyin biraz daha çırpın.
  • Mikser en düşük ayarda iken unlu karışımı koyun, un kaybolana kadar çok az karıştırın.
  • Yağlı karışımı ve portakal kabuğu rendesini koyup spatula ile karıştırın.
  • Hamuru ikiye ayırın. 20 cm.lik kalıpta 165 derecede pişirin. Ilınınca kalıptan çıkarın, diğer yarıyı pişirin. 
  • Soğuduktan sonra her birini enlemesine iki kat parçaya kesin.
KREMA YAPIMI:
  • Kekimiz pişerken kremayı yapıp soğutabiliriz. Önce kutu kremayı koyulaşıncaya kadar çırpalım.
  • İçine yarım çay bardağı soğuk sütü koyup çırpmaya devam edelim.
  • Sırada pudra şekeri var, onu da katalım. 
  • Toz krem şantiyi çırpma kabına ekleyip yine çırpmaya devam edelim.
  • En son olarak labneyi koyacağız. Labnenin suyunu koymamak için önceden süzüp öyle kremaya ekleyin. Hepsi  bu kadar. Şimdi kremanın üzerini örtüp buzdolabına koyun ki keki pişip soğuyana kadar o da iyice koyulaşsın.
Pastanın katları arasına kremayı sürüp üst üste koyalım. Çıplak kek (naked cake) havası vermek için kenarlarına krema sürmeyin, sadece fazla kremayı sıvayın yeter. Üzerine portakal süslemesi için 1 su bardağı şekerle 1 çay bardağı suyu kaynatın, içine portakal dilimlerini koyup pişirin. Pişince dikkatlice şerbetin içinden alıp pişirme kağıdının üzerine koyup 100 derece fırın ısısında kurutun. Bu portakallarla pastanın üzerini süsleyebilirsiniz. 


0 yorum:

Yorum Gönder

Special design for Hayatın Kıvamı by GeCe