23 Mayıs 2017 Salı

İNCİRLİ ÇİKOLATALI KURABİYE

   Günün bu saatlerini seviyorum; iş bitmiş ya da bitmek üzere, güzel bir gün olmuş, güzel şeyler yaşanmış. Ortam artık sessizleşmiş, sessizliği hafif bir bir müzik tamamlıyor. Günün son kahvesini de içmişim, artık değmeyin keyfime. Ayaklarımı uzatıp kendimi rölantiye almışım. Sevdiğim şeyi yapıyor, bir güzel tadı daha paylaşıyorum ki siz de günün son kahvesinin yanında kahvenizi tatlandırsın diye, benden size...


MALZEMELER:
2 su bardağı doğranmış kuru incir
1 su bardağından biraz eksik toz şeker
2 yumurta akı
1 su bardağı ceviz
1 çay kaşığı tarçın
100 gr sütlü bitter çikolata
YAPALIM:
  • İncirleri mümkün olduğunca küçük doğrayın.
  • Cevizleri rondoda çekin.
  • Toz şeker ve tarçınla birlikte yoğurun. Ceviz büyüklüğünde parçalar yuvarlayıp pişirme kağıdı serilmiş tepsiye dizin. 180 derece fırında 8-10 dakika pişirin ve soğumaya bırakın.
  • Sütlü ve bitter çikolata karışımını ben mari usulü eritin. Soğumuş kurabiyelerin bir tarafını çikolataya batırıp tabağa alın. Biraz buzdolabında bekletin, donduktan sonra çıkarın ve afiyetle tüketin. 

0 yorum:

Yorum Gönder

Special design for Hayatın Kıvamı by GeCe