19 Ekim 2017 Perşembe

FALAFEL

   Falafel bir Ürdün yemeği. Kızımla birlikte İstanbul'da tesadüfen keşfettiğimiz bir yerde yemek fırsatını bulmuş ve çok beğenmiştik. Damak zevkleri biraz Akdeniz'e de yakın ve tam da benşm sevdiğim gibi yemeklerinde baharatı çok kullanıyorlar. O yüzden hemen denemek istedim bu lezzeti. İlk defa yaptığım bir yemek davetinde çok beğenildi, ben de yeniden yapmak istedim ve işte karşınızda...

Özellikle de et yemeklerinin yanına çok yakıştığını belirteyim.


MALZEMELER:
1 su bardağı nohut
1 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
Bir tutam maydanoz
1 çay kaşığı kabartma tozu
2-3 yemek kaşığı un
Tuz
Karabiber
Kimyon
Pul biber
Kişniş
Sosu:
2 yemek kaşığı tahin
1 fincan yoğurt
1 yemek kaşığı limon suyu
1 diş sarımsak
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1-2 yemek kaşığı mayonez
Tuz
Karabiber
YAPALIM:

  • Nohutları akşamdan ıslatın, sabahleyin suyunu süzüp kullanın.
  • Rondonun içine nohutları, irice doğranmış kuru soğanı ve sarımsağı maydanozla birlikte koyun. Biraz dişe gelir şekilde kıyın. 
  • İçine baharatları, biraz kabartma tozunu koyun. Azar azar un ekleyerek yoğurun. Çok katı olmayan ama elde yuvarlandığında şekil alan bir haldeyse kıvamı olmuş demektir.
  • Ceviz büyüklüğünde parçalar yuvarlayın.
  • Bol kızgın yağda kızartın ve soğumadan sosu ile birlikte veya salata ile servis yapın.
  • Sosu için tüm malzemeleri pürüzsüz olacak şekilde karıştırmanız yeterli olacaktır.

0 yorum:

Yorum Gönder

Special design for Hayatın Kıvamı by GeCe