4 Ekim 2017 Çarşamba

HAVUÇLU RULO PASTA

   Havuçlu rulo pasta mı olur demeyin, oluyor hem de çok güzel. Kıvrılırken hiç bir kırılma yaşamıyorsunuz. Kıvamı da gayet güzel pişiyor.


   Yalnızca ben tarçını çok a kullandım, biraz daha fazla koyarsanız iyi olur, tarif o şekilde. Sadece rengi biraz daha koyu olabilir ama bir mahsuru  olacağını sanmıyorum.



MALZEMELER:
6 yumurta
100 gr toz şeker
60 gr ince çekilmiş fındık
65 gr un
80 gr havuç rendesi
2 tatlı kaşığı havuç suyu
Bir tutam tuz
1 paket vanilya
1 çay kaşığı Tarçın
YAPALIM:
  • Yumurtanın sarıları ve akları ayrılır.
  • Akları orta devirde çırpılmaya başlanır, hafif köpüklenince şekerin 1/3 'ü eklenir ve tıraş köpüğü kıvamına gelene kadar çırpılır.
  • Yumurta sarıları kalan şekerle mayonez kıvamına gelene kadar, kaynayan suyun üzernde Bn Mari usulü çırpılır.
  • Un, fındık, vanilya, tarçın, rendelenmiş havuç yumurta sarılarına eklenir. Spatula yardımı ile karıştırılır.
  • Yumurta aklarına havuç suyu eklenip katlama usulü ile çok az karıştırıldıktan sonra 3 seferde diğer karışıma eklenir. Eklendikten sonra yine aşağıdan yukarı doğru katlama usulü ile karıştırılır.
  • Kenarları yağlanmış dikdörtgen tepsiye dökülür, 180 derecede 12-15 dakika pişirilir.
  • Fırından çıkınca bir bezin üzerine ters çevrilerek alınır, üzerindeki yağlı kağıt çıkarılır ve bezle birlikte sarılır, soğuyana kadar bekledikten sonra buzdolabına alınır.
KREMA:
1 kutu krema
1 paket krem şanti
1 tatlı kaşığı bal
YAPALIM:
  • Krema ile krem şanti koyulaşıncaya kadar çırpılır. Çırpılırken bal da eklenir. Yarım saat kadar buzdolabında bekletilir. 
  • Rulo pandispanya açılıp içine krema sürülüp yeniden sarılır ve yine buzdolabına kaldırılır. Kremayı sürerken rulonun son 5 cm'ine sürmezseniz kıvırdığınız zaman fazla olan krema orayı dolduracak ve dışarı taşmayacak, çok daha güzel görünecektir....

0 yorum:

Yorum Gönder

Special design for Hayatın Kıvamı by GeCe