20 Kasım 2017 Pazartesi

AMONYAKLI TARÇINLI KURABİYE

   Kahve, çay ve tarçınlı kurabiye. İçinde pekmez ve zencefil de var. Tam da bugünkü soğuğa uygun bir kurabiye oldu. Hele bir de battaniyeye sarılıp yiyebilsek.


MALZEMELER:
420  gr un ( 2.5 su bardağı un)
1 yemek kaşığı pasta amonyağı
1 tutam tuz
1 yemek kaşığı toz zencefil
2 tatlı kaşığı tarçın
1/2 çay kaşığı toz karanfil
90 gr margarin
150 gr esmer şeker
1 yumurta
150 gr pekmez
1 tatlı kaşığı vanilya
YAPALIM:
  • Oda ısısında yumuşamış margarin ile esmer şekeri çırpın.
  • Un, tuz, zencefil, karanfil, vanilya ve tarçını ayrı bir kapta karıştırın.
  • Margarine yumurtayı, karıştıktan sonra da pekmezi ekleyin.
  • Amonyağı ev kontrollü olarak unu  ekleyerek yoğurun. 
  • İki yağlı kağıdın arasında merdane ile yarım cm kalınlığında açıp kalıpla kesin ve 170 derece ısıtılmış fırında 12-15 dakika kadar pişirin. Hafif pembeleşince fırından alın.
  • Bu miktarlarla 2 tepsi kurabiye çıkıyor. Dilerseniz hamurun yarısını buzdolabında bekletip daha sonra da pişirebilirsiniz. 


0 yorum:

Yorum Gönder

Special design for Hayatın Kıvamı by GeCe